Cele mai scazute chirii pentru spatiile de birouri aflate in cladiri moderne de afaceri se gasesc in sudul Capitalei, in zone precum 13 Septembrie, Budapesta, Cosbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sarii, Berceni, Tineretului, Oltenitei, Calea Vacaresti, Marasesti si Calea Rahovei, arata un studiu al agentiei imobiliare Esop.
Diferenta dintre nivelul celor mai ieftine spatii de birouri din centre de afaceri, din sud si al celor din centru –nord este de circa 42,5%, potrivit agentiei Esop. Astfel, daca o chirie medie in zona de sud este de 8,19 euro/mp/luna, in centru-nord chiria medie este de 14,23 euro/mp/luna.

In zona ultracentrala a capitalei, chiria medie pentru un spatiu de birouri este de 13,17 euro/mp/luna, aceasta zona fiind urmata de nord, cu o chirie medie de 11,74 euro/mp/luna.

Locurile patru si cinci in topul celor mai ridicate chirii sunt foarte apropiate ca nivel al chiriei: zona de est, cu un nivel mediu de 10,30 euro/mp/luna, zona de vest, cu o chirie medie de 10,19 euro/mp/luna.

„Chiriile de prezentare comporta o marja de negociere cuprinsa intre 8 si 17%, in functie de amplasament, calitatea imobilului si marimea suprafetei solicitate”, a declarat Alexandru Petrescu, manager al companiei Esop Consulting.


Cat costa sa inchiriezi o vila

Daca in centrele de afaceri, chiria medie din nord, din zone precum Pipera, Baneasa, Aerogarii, Bucurestii Noi, Chitila, Sisesti, Lacul Tei sau Otopeni, se afla pe locul trei in clasament, in cazul vilelor chiria medie este pe ultimul loc, adica al saselea.

"In ultimii cinci-sase ani, zona de centru-nord a fost cautata de multi chiriasi care isi doreau cu precadere spatii de birouri in cladiri noi, iar chiria medie de prezentare pentru acest segment imobiliar s-a mentinut ridicata (14,23 euro/mp/luna). Chiar si mai sus, in zona de nord, chiria medie la centrele de afaceri noi se pastreaza la un nivel crescut, de 11,74 euro/mp/luna. In schimb, vilele sunt mai putin cautate in nord, asa ca nivelul chiriei medii pe acest segment este de doar 7,41 euro/mp/luna, mai putin chiar decat in sud”, a incheiat Alexandru Petrescu.

Analiza Esop ia in calcul 430 de centre de afaceri din Bucuresti.

Citeste si DEZBATERE: Birou in vila istorica sau cladire de sticla?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri