Veniturile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP) s-au redus in primul semestru de 3,3 ori, de la 21,2 milioane lei la 6,4 milioane lei, compania inregistrand pierderi de 9,4 milioane lei, in crestere de la 8 milioane lei in acelasi interval din 2011, scrie Mediafax.
In acelasi timp, cheltuielile au scazut cu 46% in perioada analizata, de la 29,3 milioane de lei la 15,8 milioane lei, potrivit unui comunicat remis Bursei.

Dezvoltatorul imobiliar a inregistrat o cifra de afaceri de 8,4 milioane lei, apropiata de cea din primul semestru din 2011, de 8,17 milioane de lei.

"Cifra de afaceri a cunoscut o usoara crestere fata de aceeasi perioada din 2011 ca urmare a strategiei companiei de vanzare a stocului de locuinte. Fata de perioada precedenta, cand s-au vandut si inchiriat un numar de 62 de locuinte, in prima jumatate a anului 2012 s-au vandut si inchiriat 35 de locuinte, scadere datorata in special preferintei relativ scazute a clientilor pentru inchiriere. Numarul de unitati vandute a avut o evolutie relativ constanta fata de perioada similara a anului trecut (24 in prima jumatate din 2012 fata de 25 in prima jumatate din 2011)", se arata in comunicat.

Astfel, veniturile din activitatea de baza au fost afectate semnificativ de reducerea contractelor de inchiriere de la 38 la 11 in acest an.

La sfarsitul perioadei de raportare, compania avea 43 de rezervari pentru vanzarea de locuinte, care ar urma sa se concretizeze in contracte de vanzare-cumparare.

Activele companiei erau evaluate la finele lunii iunie la 392,8 milioane de lei, in scadere cu 4%. Compania avea la finele primului semestru datorii de 49,3 milioane lei.

Cel mai mare actionar al companiei este Dan Ioan Popp (foto), fondatorul Impact, care are 16,5% din titluri. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni si Carmen Sandulescu, directorul executiv al companiei, cu 9,69% din capital. Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Titlurile Impact au fost tranzactionate marti la pretul de 0,11 lei/unitate, in stagnare. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 21,7 milioane lei (4,8 milioane de euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri