Bank of Cyprus are de recuperat de la centrul comercial Liberty Center, executat silit saptamana trecuta prin licitatie publica, aproximativ 21 de milioane de euro, potrivit unui anunt facut de banca cipriota pe site-ul bursei din Atena, scrie Mediafax.
Banca a dezmintit informatiile aparute in presa potrivit carora ar fi cumparat centrul comercial pentru suma de 60 de milioane de euro.

"Banca este actionar la o companie care a participat la procesul de licitatie organizat pentru recuperarea sumelor datorate de debitori, in cadrul activitatilor uzuale ale bancilor. Procesul nu s-a incheiat inca. Suma relevanta pentru Bank of Cyprus se ridica la aproximativ 21 milioane de euro", se arata in anunt.

Liberty Center, din cartierul bucurestean Rahova, a fost vandut la prima licitatie publica, mall-ul fiind adjudecat la pretul de pornire stabilit la 60 de milioane de euro, de catre firma Rosequeens Properties, detinuta de Rosequeens Properties Limited, inregistrata in Cipru. Administratorul firmei este Ciprian Chiorean, legal manager la Bank of Cyprus, unul din creditorii mall-ului.

Mallul, detinut de compania nord-irlandeza Mivan si familia Awdi, a fost scos la vanzare pentru datorii neachitate catre trei banci.

Centrul comercial a fost executat pentru acoperirea unei creante de 61 milioane euro (debit principal, dobanzi si penalitati), iar creditorii sunt Eurobank EFG, Alpha Bank si Bank of Cyprus.

Centrul are o suprafata utila totala de 70.592 metri patrati si este amplasat pe un teren de 20.255 de metri patrati. In cladire exista spatii operate, pe baza unor contracte de inchiriere, de 101 firme.

Liberty Center a fost inaugurat in noiembrie 2008, printr-o investitie de 70 milioane euro si avand un grad de ocupare de 100%, dar a pierdut de-a lungul timpului chiriasi precum Starbucks, Diverta, Marks&Spencer, Forever 18 sau Burger King.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri