Pe segmentul rezidential, zona de nord a Bucurestiului s-a mentinut si in acest an in topul preferintelor chiriasilor de locuinte, cu preponderenta in randul expatilor, bugetele acestora ajungand pana la 15.000 euro/luna, potrivit agentiei imobiliare Regatta.
"Pretentiile expatilor legate de spatiul de locuit raman ridicate, iar casele din cadrul ansamblurilor rezidentiale sunt apreciate datorita facilitatilor oferite. Numarul relocarilor a inregistrat o scadere anul acesta, majoritatea expatilor fiind nou-veniti. Bugetele disponibile pentru inchirierea unei locuinte sunt de ordinul miilor de euro, ajungand pana la circa 15.000 euro, existand oferte pe piata de locatii care sa corespunda uneor asemenea chirii lunare", sustin consultantii Regatta.

In zona Baneasa, o vila cu minimum patru dormitoare, piscina si gradina generoasa poate fi inchiriata cu 3.000 euro/luna. Pentru apartamente, chiria medie in zona de nord este de 8-10 euro/mp.

In ultimele luni, cea mai ridicata tranzactie de inchiriere pe segmentul rezidential a fost o vila in zona de nord, contractata la pretul de 7.000 euro/luna, potrivit companiei Regatta.

In ceea ce priveste cererea, cele mai cautate au fost apartamentele cu trei camere, urmate de vile si mai putin apartamentele cu doua camere.

"In cazul vilelor, sunt preferate cele cu piscina, pretul de inchiriere in acest caz fiind cu circa 10% mai mare, comparativ cu locatii similare dar care nu dispun de acest avantaj. Din punctul de vedere al negocierii, proprietarii si chiriasii sunt mai flexibili in cadrul tratativelor si sunt dispusi sa accepte compromisuri astfel incat sa finalizeze tranzactia", mai spun reprezentantii Regatta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri