Numarul locuintelor finalizate s-a redus in primul semestru cu 1.740 unitati, la 16.066, evolutia fiind influentata de scaderea numarului de case si apartamente finantate cu fonduri private, potrivit datelor anuntate luni de Institutul National de Statistica (INS), informeaza Mediafax.
"Pe medii de rezidenta, in semestrul I 2012 cele mai multe locuinte au fost date in folosinta in mediul rural, ca pondere reprezentand 54,5% din total. Repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva ca, fata de semestrul I 2011, in semestrul I 2012 a scazut atat numarul locuintelor realizate din fonduri private, cat si numarul locuintelor realizate din fonduri publice, cu 1.614 locuinte, respectiv cu 126 locuinte", se arata intr-un comunicat al INS.

Scaderi au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare Nord - Est (cu 510 locuinte), Centru (485 locuinte), Nord - Vest (365 locuinte), Bucuresti - Ilfov (306 locuinte), Sud - Est (147 locuinte) si Sud - Muntenia (8 locuinte), iar cresteri in Sud - Vest Oltenia (61 locuinte) si Vest (20 locuinte).

In trimestrul al doilea au fost date in folosinta 9.204 locuinte, in scadere cu 977 locuinte fata de trimestrul II 2011.

Cele mai multe locuinte au fost construite in mediul rural, 53,8%, fata de 46,2% in mediul urban. INS arata ca a scazut numarul locuintelor realizate din fondurile private, cu 841 locuinte, iar numarul locuintelor realizate din fondurile publice a scazut cu 136 locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri