S Group Holding au demarat in septembrie constructia primului proiect din Romania, o cladire de birouri „verde”, in apropiere de hotelul Marriott. Pe ce au mizat cehii atunci cand au hotarat sa inceapa acum lucrarile?
„Este un moment excelent pentru a incepe constructia. Majoritatea contractelor de inchiriere semnate in Bucuresti au avut loc in perioada 2008-2009, prin urma vor expira chiar in perioada in care noi finalizam cladirea, ceea ce este o oportunitate pentru ca o parte din acesti chiriasi vor dori sa se relocheze”, a declarat Vladimira Novakova, managing director al Green Gate Development, compania prin care S Grup dezvolta proiectul de birouri.

„In acest context, am considerat ca acum este momentul oportun pentru a demara aceasta investitie, care va fi finalizata in 2014”, a adaugat Novakona.

Compania a semnat o intelegere pentru achizitia terenului din Bucuresti in 2007, iar in 2008 a incheiat tranzactia.

Grupul ceh S Group Holding a demarat la inceputul lunii septembrie constructia cladirii si are deja incheiat un pre-contract cu TeamNet pentru o suprafata de 9.000 mp.

Managerul a mai mentionat ca dupa finalizarea acestui proiect, estimata pentru inceputul lui 2014, compania este interesata si de dezvoltarea altor cladiri de birouri in Capitala.

De ce un proiect verde?

Novakova a mentionat ca in momentul de fata dezvoltarea „green” este un must, si face parte atat din strategia comerciala, cat si din cea financiara, altfel de cladiri fiind mult mai ieftin de operat si aduc un service-charge mult mai mic.

Cladirea de birouri va fi una „verde” si va cuprinde, printre altele, si o noutate pentru piata de office din Romania, o gradina verticala si un acoperis verde. Cladirea va avea de asemenea o fatada care reflecta caldura.

Proiectul, denumit Green Gate, va avea o suprafata inchiriabila de aproape 30.000 mp si presupune o investitie totala de 55 mil. euro.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri