Cel mai mare hotelier din Romania, Josef Goschy, incearca fara succes de cativa ani sa vanda 10 din cele 25 de hoteluri pe care le detine in tara, insa cumparatorii nu sunt interesati de ele, iar omul de afaceri vrea sa le promoveze in China, Rusia si tarile arabe.
"Nu se vinde nimic. Nici macar nu vine nimeni sa intrebe si nu exista nici un fel de dorinta a investitorilor romani de a cumpara ceva in domeniul hotelier", a declarat Goschy, citat de Mediafax.

El a scos la vanzare in ultimii ani mai multe hoteluri, respectiv Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din statiunea Neptun-Olimp, pentru care cere cateva zeci de milioane de euro, complexul Fantanele din Cluj, cu doua hoteluri (Bianca si Radu), care costa 6,5 milioane de euro, complexul Faget (80 de locuri), tot din Cluj, cu 5,2 milioane de euro, complexul Onix-Safir din statiunea Cap Aurora (5,2 milioane de euro), hotelul Transilvania din Alba Iulia (3 milioane de euro) si hotelul Central din Suceava (3 milioane de euro).

Goschy, in varsta de 80 de ani, spune ca inceraca sa vanda o parte din hoteluri pentru a investi banii obtinuti in modernizarea celorlalte.
Firma Unita Turism, detinuta de Goschy, are 25 de hoteluri care cumuleaza peste 3.500 de camere si 7.000 de locuri in restaurante, fiind cel mai mare lant hotelier din Romania.

"Mai ieftine decat sunt hotelurile acum nu vor mai fi niciodata. Preturile sunt de trei ori mai mici decat in 2007-2008", a spus omul de afaceri.
El recunoaste insa ca hotelurile din tara, cu un grad mediu anual de 30%, nu sunt rentabile. Exceptie fac cele de pe litoral, care in acest an au mers "deosebit de bine".

Goschy isi pune insa speranta in pietele din strainatate si vrea sa promoveze hotelurile prin agentii imobiliare din China, Rusia si tarile arabe.
"Sa vina investitori rusi, arabi sau chinezi, pentru ca ei au bani sa investeasca, si apoi sa astepte vremuri mai bune, cand piata hoteliera isi va reveni. Ele sunt nerentabile acum, dar un hotel se cumpara pentru zeci de ani", a incheiat Goschy.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri