Producatorul de materiale plastice Prodplast Bucuresti (PPL), companie controlata de omul de afaceri Florin Pogonaru, se muta pe platforma industriala Faur din Capitala, unde a inchiriat doua hale in suprafata totala de peste 7.000 de metri patrati si vrea sa reinceapa productia cu echipamente noi.
"Intentionam sa reincepem productia cu echipamente noi, cu o fabrica noua, sa producem folie si PVC. Relocarea este in curs. Vrem sa aducem echipamente noi, din strainatate", a declarat Pogonaru (foto) pentru Mediafax.

Prodplast a transmis vineri Bursei de Valori un comunicat prin care a anunþat ca a semnat marti un contract pentru cumpararea unui echipament de transport-cantarire-dozare necesar fabricatiei granulelor de PVC si care urmeaza sa fie montat pe noua locatie din platforma industriala Faur. Noul echipament este achizitionat de la o firma din Italia pentru suma de 480.000 de euro.

Prodplast a anuntat la inceputul lunii aprilie ca intrerupe activitatea pe termen nedeterminat, de la 1 mai, pentru relocare.

Imediat dupa anuntarea intreruperii activitatii, Pogonaru a declarat ca terenul, situat in zona Pietei Obor din Capitala, apartine Prodplast Imobiliare, iar constructiile vor fi demolate, urmand ca productia sa fie relocata.

In afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai detine un teren in Tunari, judetul Ilfov, de circa 3 hectare.

In august, firma Prodplast Imobiliare, controlata de omul de afaceri Florin Pogonaru si SIF Oltenia, a anuntat ca se va diviza, urmand ca unul din cele doua terenuri detinute de societate sa fie transferat unei firme rezultate din operatiune, pentru dezvoltarea unui centru comercial, in zona Obor din Bucuresti.

Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.

Prodplast a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri in scadere cu circa 5%, la 23 milioane lei, si un profit de aproape 1,7 milioane lei, fata de un castig de 215.000 de lei in primele sase luni de anul trecut.

Pogonaru, care ocupa si pozitia de presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), detine concertat cu alte firme peste 51% din actiunile Prodplast, iar SIF Oltenia are 23,63% din titluri.

Actiunile Prodplast au inchis sedinta bursiera de joi in crestere cu 7%, la pretul de 0,995 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea firmei este de aproape 17 milioane lei (3,7 milioane euro).

Platforma industriala Faur este detinuta de omul de afaceri Marius Cristescu.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri