Concernul american Emerson va investi 50 de milioane de euro in parcul industrial Euro Business apartinand municipalitatii oradene, investitia fiind cea mai mare din ultimii 20 de ani inregistrata in Oradea si vizand construirea de facilitati de productie, inginerie si suport, scrie Mediafax.
Compania va concesiona o suprafata de 14 hectare de teren, urmand sa construiasca facilitati de productie, inginerie si suport pentru diferite unitati de afaceri din cadrul grupului, care vor crea 1.500 de noi locuri de munca.

"Pe terenul de 14 hectare din incinta parcului industrial Euro Business Park Oradea, compania Emerson va incepe in primele luni ale anului 2013 constructia primei hale de productie, cu o suprafata initiala de 20.000 de metri patrati, urmand ca la sfarsitul anului sa demareze lucrarile la o cladire de birouri de aproximativ 7.000 de metri patrati, destinata activitatii de inginerie si suport (back-office)", se arata in comunicatul companiei, semnat de Calin Banciu, directorul general al Emerson Romania.

Potrivit sursei citate, investitia estimata la 50 de milioane de euro (60 de milioane de dolari) va crea in urmatorii ani aproximativ 1.500 de noi locuri de munca.

Reprezentantii companiei Emerson vor semna cu primarul din Oradea, Ilie Bolojan, contractul de concesionare a celor 14 hectare de teren din parcul industrial joi dupa-amiaza, in incheierea unei sedinte extraordinare de Consiliu Local.

Emerson Romania detine inca din 2006 unitati de productie in Parcul Industrial Tetarom II de la Cluj-Napoca.
Conform sursei citate, compania a initiat in Parcul Industrial Tetarom II constructia unei noi hale de productie si birouri, care va adauga 28.000 de metri patrati la suprafata construita existenta, de 35.000 de metri patrati.

Emerson are 1.400 de angajati in Tetarom II si estimeaza sa ajunga la 2.800 de salariati in urmatorii ani.
Consortiul Emerson este lider global in furnizarea de solutii inovabile care imbina tehnologia si ingineria pentru clientii din domeniul industrial, comercial si rezidential. Vanzarile companiei pe anul fiscal 2011 s-au ridicat la 24,2 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri