Tribunalul Bucuresti, prin judecatorul sindic, a confirmat planul de reorganizare al proiectului rezidential Asmita Gardens, din Capitala, aflat in insolventa.
Planul de reorganizare a fost propus de creditorul majoritar AGI RRE prin mandatar Alpha Bank Romania SA impreuna cu administratorul judiciar Euro Insol.

La data de 5 septembrie 2012, Adunarea Generala a Creditorilor Asmita Gardens a votat planul de reorganizare cu o majoritate de 69% din totalul creantelor cu drept de vot inscrise la masa credala. Planul prevede plata integrala a creantelor bugetare si defavorizarea creditorului garantat si a creditorilor chirografari.

In data de 7 noiembrie 2011 s-a deschis procedura insolventei impotriva Asmita Gardens SRL, la cererea creditorului majoritar AGI RRE (societate controlata de Alpha Bank.

In cadrul planului de reorganizare creditorul majoritar a mentionat ca daca in termen de 16 luni proiectul nu genereaza vanzari de 23 mil. euro ar putea intra in posesia complexului.

Asmita Gardens reprezinta cel mai mare complex rezidential din Romania, atat ca valoare a proiectului, cat si ca numar de apartamente, respectiv 120 milioane euro si 758 apartamente. Expunerea AGI este de 70 milioane euro si provine dintr-un credit acordat in 2006 de Alpha Bank Romania dezvoltatorului in vederea construirii ansamblului imobiliar.

Prin contractul de antrepriza incheiat cu Strabag Romania, termenul initial de finalizare si predare a imobilelor a fost 1 iunie 2008, dar in realitate faza intai, compusa din 3 turnuri a fost receptionata la 3 noiembrie 2009, iar faza a doua, restul de 4 turnuri a fost finalizata abia la 30 aprilie 2012.

Ansamblul este compus din 7 turnuri, cu un numar de 758 apartamente dintre care 60 de apartamente cu 4 camere, 296 cu 3 camere, 332 apartamente cu 2 camere, 70 garsoniere, 7 penthouse-uri, 5900 mp spatii comerciale si 9000 mp gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi. In cadrul complexului functioneaza si cel mai mare centru spa din Bucuresti, desfasurat pe o suprafata de 1900 mp. In incinta complexului se va deschide in luna noiembrie un supermarket "La doi pasi", franciza Metro.

Pana la momentul deschiderii procedurii pretul mediu de vanzare era de 1600 euro/mp. Dupa deschiderea procedurii insolventei in noiembrie 2011, apartamentele s-au vandut la un pret mediu de 1050 euro/mp, ramanand de vanzare un numar de 397 de apartamente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri