Incendiul din complexul rezidential Confort City s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda blocului, din cauza unui scurtcircuit electric declansat, cel mai probabil, la un frigider, potrivit rezultatelor comisiei de ancheta.
" Pe baza probelor analizate, sursa de aprindere de natura electrica (scurtcircuit electric) este cea mai probabila cauza de incendiu", se arata intr-un comunicat de presa de joi al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), citat de Mediafax.

Pe parcursul cercetarii, comisia din cadrul structurilor subordonate IGSU a avut in vedere amprenta incendiului din 2 octombrie, din complextul rezidential Confort City, propagarea arderii, modul de evolutie al incendiului in timp si spatiu, directiile si caile prin care s-a propagat succesiv pana a cuprins intreaga suprafata afectata, precum si declaratiile si imaginile filmate de catre martori, imagini surprinse inaintea si pe timpul sosirii echipajelor de pompieri.

Pe baza acestor elemente, comisia a stabilit ca incendiul s-a produs la unul dintre apartamentele situate la mansarda, sursa probabila de aprindere fiind un scurtcircuit electric sau efect termic al curentului electric, declansat, cel mai probabil, de defectiuni aparute pe timpul exploatarii unui aparat electrocasnic, respectiv un frigider.

Conditiile care au favorizat dezvoltarea si propagarea incendiului au fost prezenta materialelor combustibile in structura mansardei si a acoperisului, lipsa compartimentarii cu elemente rezistente la foc in acest spatiu, precum si prezenta vantului.

Rezultatele anchetei comisiei din cadrul IGSU de cercetare si stabilire a cauzelor probabile de producere a incendiului au fost comunicate organelor de cercetare, in vederea continuarii investigatiilor, a precizat sursa citata.

In cazul incendiului care a avut loc in 2 octombrie, la un bloc dintr-un complex de locuinte din localitatea Popesti - Leordeni, judetul Ilfov, comisia de cercetare a cauzei probabile de incendiu, formata din sapte specialisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealu Spirii" al municipiului Bucuresti si din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Codrii Vlasiei" al judetului Ilfov, a luat in considerare, initial, urmatoarele surse de aprindere: de natura electrica (scurtcircuit electric, efect termic sau arc electric); flacara deschisa; actiune intentionata.

Incendiul din ansamblul rezidential Confort City, aflat in localitatea ilfoveana Popesti-Leordeni, la granita cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit in 2 octombrie, la mansarda unui bloc.

Echipaje de interventie au constatat ca mansarda constructiei ardea in proportie de 100 la suta si se extindea catre etajele 10 si 9. Incendiul a fost stins dupa mai multe ore, interventia pompierilor fiind ingreunata de barierele de acces si de masinile parcate in zona, dar si de faptul ca reteaua de hidranti a complexului Confort City nu a functionat.

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, in urma caruia au fost distruse aproape in totalitate 24 de apartamente aflate la mansarda, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune in proportie de 10 - 30 la suta. Totodata, unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune de maximum 5 la suta, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, iar pe o suprafata de aproximativ 5 la suta a fost afectata izolatia de polistiren a imobilului, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri