Constructia mallului Korona Brasov va incepe in prima jumatate a anului viitor, lucrarile de proiectare urmand sa se finalizeze in al doilea trimestru din 2013, a anuntat Echo Investment, dezvoltatorul proiectului.
Echo Investment a selectat compania B23T pentru a elabora conceptul mallul Korona Brasov, birou de arhitectura care a realizat si designul Promenada Mall, centrul comercial dezvoltat de Raiffeisen Evolution, langa turnul Sky Tower, cea mai inalta cladire din Romania.

Contractul prevede realizarea de catre biroul B23T a conceptului multidisciplinar si a proiectelor – de constructie si licitatie. Finalizarea lucrarilor de proiectare este programata pentru al II-lea trimestru al anului viitor.

Biroul B23T, cu sediul in Bucuresti, a fost infiintat in urma fuziunii a doua birouri de arhitectura renumite B2 International Consultants SRL si 3T Birou de Arhitectura SRL.

La mijlocul lunii septembrie compania Echo Investment a achizitionat terenul suplimentar cu o suprafata totala de circa 9.000 mp in Brasov. Tranzactia de achizitionare a incheiat prima etapa administrativa si de achizitii a procesului de dezvoltare si constituie o trecere la etapa de pregatiri pentru realizarea primului proiect din straintate al Echo Investment.

Urmatorul pas l-a constituit semnarea contractului intre Echo Investmentsi Carrefour, care implica inchirierea spatiului in centrul Korona. In conformitate cu contractul, in cadrul investitiei va fi deschis un hipermarket Carrefour cu o suprafata de 8 500 mp. Contractul semnat a deschis procesul de comercializare a spatiilor de retail.

Korona este un centru comercial si de divertisment modern, multifunctional. In prima faza a proiectului au fost prevazuti 35 000 mp pentru magazine si puncte de service, un restaurant, o zona de divertisment cu 7 sali de cinema,iar urmatoarea etapa prevede 10 000 mp suplimentari ai spatiului comercial.. Proiectul conceptual al centrului Korona a fost pregatit de biroul de proiectare Bose International Planning & Architecture.

Constructia centrului va incepe in prima jumatate a anului 2013, iar finalizarea acestei este prevazuta in al trimestrul patru din 2014.
Echo Investment SA este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare si investitii din Europa cu capital polonez. Compania investeste in patru sectoare principale ale pietei imobiliare: locuinte, centre comerciale si mall-uri, cladiri de birouri si hoteluri.

Firma a realizat peste 90 de proiecte in mai multe orase poloneze, cu o suprafata totala de peste 800.000 mp. Compania realizeaza, de-asemenea, investitii in Romania, Ungaria si Ucraina.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri