Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra a preluat jumatate din Caelum Development SRL, reintrand astfel ca partener in proiectul imobiliar ParkLake Plaza, dupa un an in care investitia a fost reanuntata pe piata fara numele portughezilor.
Sonae Sierra a preluat 50% din Caelum, dar inca nu stie data exacta la care va incepe constructia ParkLake Plaza. "In prezent, in cadrul Joint Venture-ului se lucreaza la optimizarea design-ului, se negociaza contracte de inchiriere cu alte marci si se urmareste gasirea solutiilor financiare potrivite, care, impreuna, vor determina data exacta a inceperii constructiei", se mentioneaza in anuntul dezvoltatorului. Anul trecut, Caelum a demarat pe santierul mallului lucrarile de sapaturi si foraj si anunta ca este in negocieri pentru un credit sindicalizat de peste 100 mil. euro.

"In acest moment suntem in negocieri avansate cu mai multe banci interesate si vom anunta finantarea imediat ce negocierile se vor incheia", a spus Ingo Nissen, managing director Sonae Sierra Romania, pentru wall-street.ro.

Sonae Sierra si Caelum au anuntat initial un parteneriat pentru dezvoltarea ParkLake Plaza in 2008, constructia proiectului urmand sa inceapa in 2009. Criza, dar si o anulare a PUZ-ului, a amanat constructia proiectului gigant, astfel incat acesta a reaparut in piata abia anul trecut, insa spre suprinderea tuturor, doar cu Caelum bifat la sectiunea dezvoltator. De asemenea, proiectul a renascut mult mai mic, suprafata scazand de la peste 100.000 mp, la circa 80.000 mp, din care circa 70.000 mp in prima faza.

Nissen spune ca firma pe care o conduce a fost intotdeauna interesata de acest proiect, dar ca prima intelegere cu Caelum a fost abandonata ca urmare a unor chestiunii contractuale. “Ambele parti au continuat chiar daca prima intelegere a incetat sa discute despre acest parteneriat astfel incat sa reia joint-venture-ul, ceea ce s-a si intamplat”, a mai spus Nissen.

Acum, Sonae Sierra a anuntat din nou un joint venture cu Caelum Development, preluand jumatate din subsidiara locala a Caelum.

Potrivit datelor de la Registrul comertului compania Caelum Development, anterior detinuta 100% de compania Izzie inregistrata in Luxemburg, este acum impartita de aceasta firma si Project Sierra 10 din Olanda. Caelum Development SRL are un singur proiect pe piata romaneasca ParkLake Plaza.

Centrul comercial care presupune o investitie de 185 mil. euro a fost reanuntat pe piata anul trecut, cand au reinceput si preinchirierile. Pana in present 52% din suprafata inchiriabila bruta a fost contractata, pentru pentru inca 13% se poarta negocieri avansate. Despre finantare si debutul constructiei propriu zise nu se anunta inca nimic, desi pe site-ul proiectului este anuntat ultimul trimestru din 2013, ca termen de deschidere.

La nivel de preinchirieri, centrul comercial a mers bine. ParkLake Plaza va include o zona de restaurante internationale cu peste 20 de unitati, un multiplex Cinema City cu 16 sali, un hypermarket Cora cu o suprafata de 15.000 mp, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home si o vasta oferta de magazine vestimentare (H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka). Centrul va oferi 2.700 de spatii de parcare la subsol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri