Cristina Mihai19 Octombrie 2012 in Imobiliare si constructii

Complexul Green Park Iasi are datorii de 100 de mil. lei. Banca Romaneasca are de recuperat aproape 60 mil. lei


Complexul Green Park Iasi are datorii de 100 de mil. lei. Banca Romaneasca are de recuperat aproape 60 mil. lei
Complexul rezidential Green Park Iasi, dezvoltat de israelienii de la Future Group, are datorii de 100 mil. lei, asociatia de proprietari, zeci de clienti, bancile si constructorul numarandu-se printre creditori, potrivit tabelului de creante publicat de societarea RVA Insolvency.

Future Group a lansat in 2005 investitia din Iasi, evaluata la aceea data la 120 mil. euro, un proiect care ar fi urmat sa cuprinsa 14 blocuri de locuinte, un centru comercial si un centru comunitar. Din cele 14 blocuri au fost ridicate 9, iar 7 dintre ele sunt deja locuinte si au o Asociatie a Proprietarilor, care reclama datorii de 360.000 lei.

„Ei detin peste 100 de apartamente, care inca nu s-au vandut, in cele 7 blocuri din asociatie, iar din iunie anul trecut au acumulat datorii de circa 300.000 lei la intretinere”, a spus administratorul asociatiei de proprietari, anterior pentru wall-street.ro.

Compania Inter Doga, constructor al proiectului are de recuperat aproape 26 mil. lei, iar National Bank of Greece reprezentanta prin Banca Romaneasca si chiar Banca Romaneasca au de recuperat peste 58 mil. lei. De asemenea zeci de clienti ai companiei solicita sume de cateva zeci de mii sau sute de mii de lei fiecare, potrivit tabelului creditorilor.

Sursa foto: GreenPark

Recomandare New Yorker va deschide in Iris Shopping Center al 26-lea magazin din Romania
Citeste si

mai multe articole din Imobiliare si constructii