Creditorii Republica SA, companie aflata in faliment de circa 8 ani, au hotarat sa mai scada din nou preturile unora din locurile de teren de pe fosta platforma industriala din Capitala, in conditiile in care se poarta discutii cu cateva companii cu activitati industriale interesate sa inceapa sa produca in zona.
Creditorii Republica au hotarat in 2010 sa vanda platforma industriala pe bucati, dupa ce intreg terenul de 27 de hectare nu si-a gasit un cumparator in urma licitatiilor. In cei circa 2 ani de cand se incearca vanzarea pe bucati a platformei nu s-a tranzactionat decat un singur lot de teren anul trecut. Polisano a cumparat un teren de 5.000 mp din platforma, pe care avea pana la achizitie drept de servitute, fiind langa o cladire a companiei din domeniul medical.

“Acum suntem in discutii pentru inca 2-3 loturi cu companii care au activitati in productie, inclusiv o firma care ar vrea sa produca energie neconventionala la Republica”, a spus Teodor Nicolae, reprezentant al RVA Insolvency, compania care administreaza societatea aflata in faliment.

Nicolae a mai mentionat ca s-au scazut preturile pentru unele loturi de teren, dupa mai bine de 100 de licitatii organizate de companie, la care nu s-a prezentat niciun potential cumparator. “Cei cu care discutam au mai crescut preturile initiale, acum aratam si noi buna credinta si mai scadem din pretentii. Am organizat mai bine de 100 de licitatii, la care nu s-a prezentat nimeni”, a adaugat Nicolae.

Daca loturile Republica vor fi cumparate de companiile cu care se negociaza in prezent, aceasta ar fi prima tranzactie dupa multa vreme a unei platforme industriale dintr-un oras care este cumparata nu pentru a fi transformata intr-un proiect imobiliar, ci efectiv pentru activitati de productie.

Anterior, interes pentru unul dintre loturile de teren ale platformei a venit si din partea unui retailer important de pe piata, insa discutiile purtate anul trecut nu s-au concretizat.

Cel mai mare creditor al Republica este statul roman, care are de recuperat cateva zeci de mil. euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri