Dezvoltatorul spaniol CP Grupo, care anunta inainte de criza imobiliara investitii de 100 milioane de euro in proiecte in Romania, a scos la vanzare un teren de 2.243 de metri patrati situat in zona lacului Plumbuita, unde intentiona sa construiasca un complex de locuinte.
"Terenul a fost achizitionat in anul 2007 pentru 4,5 milioane de euro (circa 2.000 de euro/mp, n.r.), dar in total investitiile companiei pentru acest teren au fost de 7-8 milioane de euro. Cu siguranta nu vor fi recuperati banii investiti. Este foarte greu sa stabilesti un pret pentru ca nu exista tranzactii importante in piata care sa dea un reper", a declarat pentru Mediafax Dan Cismas, directorul general al grupului in Romania.

Cismas a confirmat pentru wall-street.ro ca aceasta vanzare va insemna cel mai probabil si o retragere a spaniolilor de pe piata locala.
„Este singurul teren pe care il avem in Romania. Mai doream sa cumparam unul in 2007, dar tranzactia nu s-a concretizat, spre norocul nostru, pentru ca am fi avut doua terenuri blocate acum”, a declarat pentru wall-street.ro Cismas.

Compania intentiona sa dezvolte pe teren un complex de locuinte, denumit Lakeland Residence, investitie de 25 milioane de euro. Complexul urma sa aiba 144 de apartamente, distribuite pe 15 etaje plus parter si parcari subterane pe trei niveluri. CP Grupo intentiona sa vanda, la lansarea proiectului, in 2008, un apartament cu doua camere cu minim160.000 de euro. Terenul este amplasat pe strada Fabrica de Gheata.

Dezvoltatorul spaniol avea in plan, de asemenea, sa construiasca si o cladire de birouri si sa cumpere terenuri pentru proiecte rezidentiale.
"Conducerea din Spania nu vede o revenire a pietei la normal intr-un interval de timp apropiat, respectiv 1-2 ani. Din acest motiv au decis sa vanda terenul din Bucuresti, singurul pe care il detin in Romania, pentru a amortiza imprumutul de la banca", a adaugat Cismas.

CP Grupo a obtinut in 2009 un credit de 17 milioane de euro de la banca La Caixa din Spania, insa a utilizat doar 3 milioane de euro din imprumut.

"Urma sa utilizam restul creditului pe parcursul derularii proiectului, insa in alte conditii", a explicat reprezentantul dezvoltatorului spaniol.
Investitorii spanioli au fost in perioada de varf a pietei imobiliare printre cei mai activi cumparatori de terenuri, in special pentru constructia de proiecte de locuinte. Putini insa au si dus la bun sfarsit proiectele anuntate.

CP Grupo, cu sediul in Madrid, are o experienta in domeniul rezidential de mai bine de 35 de ani si a pus bazele a peste 4.000 de proprietati, precum si sedii de birouri, clinici, hoteluri.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri