Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a inregistrat in primele noua luni un profit atribuibil actionarilor de 19,9 milioane euro, de peste doua ori mai mare fata de castigul din aceeasi perioada din 2011.
In primele noua luni ale anului trecut, NEPI a consemnat un profit atribuibil actionarilor de 8,5 milioane euro, potrivit Mediafax.

Veniturile din chirii si alte venituri din exploatare au crescut cu 18%, de la 24,3 milioane de euro la 28,8 milioane de euro, reiese din raportul companiei privind rezultatele din primele noua luni transmis miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

La finalul lunii septembrie, activele totale erau de 544,3 milioane euro, in crestere cu 28% fata de finalul anului precedent, iar datoriile, de 226 milioane euro, erau cu 19% mai mari decat la incepului anului.

Rezultatele financiare trimestriale consolidate condensate au fost intocmite in conformitate cu criteriile de recunoastere si masurare din Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

La mijlocul lunii septemrbie, NEPI a anuntat ca detine lichiditati de peste 100 milioane euro si vizeaza sa investeasca in acest an intr-un proiect "major" comercial sau de birouri.

New Europe Property Investments este compania-mama a unui grup de firme infiintat pentru a investi in special in cladiri de birouri, centre comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania, unde grupul este activ din 2007, de la infiintarea sa.

Fondul a achizitionat in ultimii ani mai multe proprietati importante in Romania, fiind aproape singurul investitor de pe piata de la declansarea crizei financiare. Printre cele mai recente investitii se numara Victoria Office, un teren de 4.400 mp in Piata Victoriei din Bucuresti, cu intentia de a construi o cladire de birouri si City Business Center din Timisoara Cluj Office. De asemenea, NEPI va investi impreuna cu omul de afaceri Ovidiu Sandor intr-un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din Romania al grupului include in prezent 32 de proprietati imobiliare si este orientat catre achizitia de proprietati inchiriate de companii multinationale stabile din punct de vedere financiar, si care genereaza venituri in euro.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI a fost realizata pe 29 octombrie, cand pretul a scazut cu 8,24%, la 15,6 lei. La aceasta cotatie capitalizarea NEPI era de 2,054 miliarde lei (452,4 milioane euro).

Fondul este listat pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri