Cocor Bucuresti (COCR), compania care detine centrul comercial cu acelasi nume din centrul Bucurestiului, a inregistrat in primele noua luni pierderi de 10,5 milioane de lei, duble fata de perioada similara a anului trecut, cand a raportat un rezultat negativ de 5 milioane lei.
Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 43%, de la 16,7 milioane de lei la 9,5 milioane de lei, potrivit unui raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti, citat de Mediafax.

Cocor a raportat venituri de 16,65 milioane de lei, in scadere cu 21%, si cheltuieli de 27,2 milioane de lei, mai mici cu 3%. In perioada similara a anului trecut, compania a obtinut venituri de 21,2 milioane de lei si cheltuieli de 26,27 milioane de lei.

Magazinul Cocor, modernizat in urma unei investitii de 25 de milioane de euro, este executat silit de BCR, care intentiona sa organizeze o licitatie de vanzare la mijlocul lunii noimebrie, la un pret de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), decizie contestata in instanta de proprietarii magazinului. Instanta a stabilit un prim termen de judecata in acest caz pentru 7 ianuarie.

BCR a finantat cu circa 19 milioane de euro modernizarea magazinului.

Actionarii Cocor au aprobat la inceput lunii octombrie vanzarea fiecarui spatiu comercial in parte din cadrul magazinului din Piata Unirii, stabilind un pret minim de 5.000 euro/metru patrat, dupa ce in urma cu peste doua luni unitatea a fost scoasa la vanzare. Spatiul se afla in proprietatea Cocor din 1994 si era inclus in lista proprietatilor scoase la vanzare in cadrul strategiei aprobate de actionari in luna iulie si care prevede restructurarea firmei. Actionarii au stabilit, la acea data, un pret de pornire de 50 milioane de euro, negociabil pana la jumatatea sumei.

La finalul anului trecut, cladirea magazinului Cocor a fost reevaluata in scadere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 milioane euro).

Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Besliu, SIF Muntenia si SIF Transilvania.

Titlurile Cocor Bucuresti sunt tranzactionate pe piata Rasdaq, ultimele transferuri fiind realizate miercuri, la un pret de 79,9 lei pe actiune. La aceasta cotatie capitalizarea firmei este de 24,1 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri