Grupul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori de pe piata imobiliara romaneasca, vrea sa dezvolte toate cele 17 proiecte pe care le are in plan in Romania, dar le va incepe cand piata va oferi cele mai bune conditii, iar unele ar putea astepta zeci de ani.
"Avem 17 proiecte in «pipeline» (in plan, n.r.) vrem sa le dezvoltam pe toate, dar trebuie sa asteptam cele mai bune conditii ale pietei. Pentru unele trebuie sa asteptam decenii, dar vrem sa fim pregatiti cu toate pentru momentul in care piata isi va reveni", a declarat Daniel Riedl, director opertional Immofinanz Group, citat de Mediafax.

El spune ca din punct de vedere al Immofinanz, cele mai bune conditii ale pietei inseamna o cerere buna pentru spatii de birouri noi.
Immofinanz are in vedere dezvoltarea in special de locuinte, prin intermediul Adama, si de spatii de birouri.

"Avem proiecte de retail care merg bine. Ultima finalizare a Immofinanz in Romania a fost centrul comercial Maritimo Center din Constanta", a aratat Riedl, prezent la conferinta de lansare a unor noi faze din doua ansambluri rezidentiale in Titan.

Oficialul Immofinanz spune ca in prezent este in curs de pregatire un proiect de birouri pe platforma industriala Electronica, in bulevardul Dimitrie Pompei, dar si terenul fostei platforme Ventilatorul. Si aceste proiecte vor fi incepute in momentul in care pe piata va exista cerere.
"E greu sa spun cand vom incepe proiectul din Dimitrie Pompei, in primul trimestru sau in al doilea din 2013. Pentru Ventilatorul pregatim masterplanul si pregatim proiectul pentru cand revine piata. Dupa ce avem masterplanul, in functie de piata, vom decide daca incepem cu partea rezidentiala sau cu cea de birouri. Nu am abandonat niciun proiect, vrem sa fie pregatite toate pentru momentul oportun pentru a le incepe", a explicat Riedl, adaugand ca nu intentioneaza sa vanda niciun teren din cele detinute in Romania.

Immofinanz are peste un milion de metri patrati de teren in Romania si 88 de proiecte finalizate si in plan, cu o valoare de piata de peste un miliard de euro, reprezentand 7% din portofoliul total al grupului. Din portofoliul Immofinanz din Romania fac parte Polus Center Cluj, IRIDE Business Park sau S-Park.

"Romania nu este un fenomen. Avem un fenomen in toata Europa. Speram sa fie mai multa stabilitate, sa fie companii mari care cauta spatii de birouri", a precizat Riedl referindu-se la situatia economica a Romaniei.

In acelasi timp, Immofinanz are in vedere prin intermediul Adama sa inceapa anul viitor doua noi proiecte de locuinte, unul in Berceni si altul in Titan, totalizand circa 200 de locuinte, precum si finalizarea complexului Copou din Iasi, de 45 de apartamente. Investitiile vor fi de 10-20 de milioane de euro.

Pana in prezent Adama a investit circa 150 de milioane de euro in Romania in proiecte rezidentiale, respectiv in realizarea a 1.400 de apartamente. Din acestea, compania, preluata integral de Immofinanz in 2011, mai are de vanzare circa 400, cele mai multe intr-un complex din Bacau.

Adama a inceput, cu fonduri proprii, constructia celei de-a doua faze a doua proiecte rezidentiale din Bucuresti, Edenia Titan si Evocasa Optima, in care va investi 14,1 milioane euro.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii imobiliare listate din Europa, cu un portofoliu de 1.820 proprietati cu o valoare de piata de aproape 10,38 miliarde euro. Grupul este activ pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri