Aberdeen Immibilien, proprietarul cladirii de birouri Millennium Tower, constructie devastata de un incendiu puternic in 2009, a obtinut in luna mai a acestui an o autorizatie de constructie pentru refacerea proiectului, a spus Tudor Popp, managing partner al companiei de consultanta, proiectare si project management Immpuls.
Avand in vedere ca avizele de constructie sunt valabile un an, investitorul ar trebui sa inceapa lucrarile in primavara lui 2013.

Potrivit lui Popp, durata lucrarilor ar urma sa fie 14-16 luni. De asemenea, s-a preferat refacerea actualei structuri si nu o demolare si o constructie de la zero, desi cea de-a doua varianta ar fi mai ieftina, pentru ca procesul de reautorizare ar fi fost mai dificil in cazul unei demolari, avand in vedere ca proiectul este amplasat intr-o zona protejata.

Immpuls este implicat in proiectarea generala si managementul de proiect al Millennium Tower, dar compania s-a ocupat si de sercurizarea cladirii dupa incendiu si in evaluarea pagubelor.

Millennium Tower are o suprafata de circa 15.000 mp inchiriabili si o inaltime de peste 72 de mp. Cladirea a fost cumparata in 2007 de Aberdeen Immobilien, prin DEGI, la pachet cu PGV Tower si Construdava, de la un fond de investitii al Charlemagne.

Millennium Tower este amplasat langa Biserica Armeneasca.

Cladirea a fost asigurata la AIG Germania. Pana acum a fost achitata asigurarea chiriilor, proprietarul primind contravaloarea chiriilor pe 3 ani. Primirea asigurarii constructiei propriu-zise se afla inca pe masa de negocieri, fiind evaluate rapoartele privind pagubele.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri