Grupul finlandez Nokia, confruntat cu scadere vanzarilor si pierderi, a semnat un acord cu fondul de investitii imobiliare Exilion Capital pentru vanzarea sediului din Espoo, Finlanda, la pretul de 170 de milioane de euro, ca parte a unui program restructurare, potrivit Washington Times.
Tranzactia va fi finalizata in decembrie si este in linie cu obiectivul de a renunta la active considerate neesentiale, a declarat directorul financiar, Timo Ihamuotila. Nokia va continua sa opereze din acest sediu "pe termen lung", dar din postura de chirias, relateaza Mediafax. Tranzactia este una de tip sale and lease back, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Grupul are sediul in cladirea denumita Nokia House, din Espoo, in apropiere de Helsinki, inca din 1997.

Nokia face fata cu greu concurentei feroce de pe piata smarphone-urilor, pe care fostul numar 1 la productia de telefoane mobile a fost depasit de rivali precum Samsung si Apple.

In acest context, grupul a anuntat desfiintarea a 10.000 de locuri de munca pentru eficientizarea operatiunilor. Masura ar urma sa genereze economii de 1,6 miliarde de euro pana la sfarsitul anului 2013.

Presa din Finlanda evalua in octombrie sediul Nokia la 200-300 de milioane de euro.

Sursa foto:Nokia.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri