Complexul Cortina Residence din Bucuresti, dezvoltat de firma Cefin Real Estate, in faliment, este scos la vanzare din nou, la un pret mai mic, de 7,33 milioane euro, in conditiile in care firma avea datorii de aproape 26 milioane euro in momenul intrarii in insolventa, in anul 2010.
Lichidatorul judiciar a organizat mai multe licitatii pana acum, pretul anterior de pornire fiind stabilit la 9,2 milioane de euro, relateaza Mediafax.

Licitatia pentru vanzarea complexului, amplasat in zona Baneasa, va avea loc pe 18 decembrie, lichidatorul judiciar fiind firma BDO Business Restructuring.

Firma Cefin Real Estate Alpha este detinuta de grupul italian Cefin si fondul de investitii american Heitman.

Compania a intrat in insolventa in luna iunie 2010, iar printre creditori se numara bancile Investkredit si Volksbank, precum si compania Romprest Service si firma de constructii elena Edrasis Psallidas. Tot in 2010 a fost pronuntat falimentul ansamblului.

In aprilie 2007, dezvoltatorul a obtinut o linie de credit de 37,7 milioane de euro de la Volksbank si Investkredit.

Lucrarile de constructie a complexului, totalizand 270 de locuinte, au fost stopate in 2009, cand 114 locuinte erau deja vandute.

Investitia pentru dezvoltarea complexului era estimata in 2006, la anuntul proiectului, la 44 milioane de euro.

Cefin este implicat in mai multe proiecte imobiliare in Romania, cele mai mari pe segmentul spatiilor industriale, iar in sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piata locala si actionar al firmei care importa marca Ferrari.

Heitman este una dintre cele mai mari companii de management al investitiilor imobiliare, cu active de circa 13,5 miliarde de dolari. Clientii companiei includ institutii internationale si americane, fonduri de pensii, fundatii si investitori individuali.

In ultimii ani, mai multe complexuri imobiliare din Bucuresti au intrat in insolventa sau in faliment din cauza scaderii drastice a vanzarilor de locuinte, printre cele mai notabile cazuri fiind Asmita Gardens, Blue Tower, Ibiza Sol sau Laguna Residence.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri