Dezvoltatorul imobiliar spaniol Hercesa, compania care a finalizat in acest an proiectul Hotel Cismigiu, care a inclus si reabilitarea fatatei istorice a cladirii, are in plan investitii si in alte cladiri istorice din centrul Capitalei, a spus pentru wall-street.ro, Mauricio Mesa Gomez, directorul general al firmei in Romania.
Seful Hercesa a mentionat ca in prezent sunt analizate 5 cladiri istorice din Capitala, iar pentru doua proprietati se poarta negocieri avansate. Modelul de business al investitiilor viitoare este insa diferit fata de Hotel Cismigiu.

Astfel, daca in cazul investitiei de langa parcul Cismigiu compania a cumparat cladirea si apoi a derulat investitia in reabilitare si constructie pe cont propriu, in celalalte proiecte, Hercesa ar dori infiintarea unor joint-venture-uri cu proprietarii cladirilor istorice. Practic, proprietarul vine in parteneriat cu proprietatea istorica, iar Hercesa cu investitia in reabilitare.

Un alt plan de investitii al companiei este demararea celei de-a treia faze de constructie din proiectul rezidential Vivenda.Cea de treia faza a constructie va fi adaptata pietei actuale, prin urmare nu va mai cuprinde 80% apartamente de 3 camere, ci majoritatea locuintelor incluse vor fi garsoniere si 2 camere, astfel incat sa se poata plia pe marjele de pret din programul Prima Casa.

Compania a vandut anul trecut circa 90 de apartamente in proiectul Vivenda, iar in 2012, vanzarile au scazut usor, Mauricio Mesa Gomez estimand ca va incheia anul cu 80 de unitati vandute.

In prezent compania mai are circa 80 de unitati nevandute, asa ca noua faza vine si in contextul in care stocul disponibil la vanzare este foarte redus.

Cum va merge noua faza a proiectului daca Prima Casa dispare? Seful Hercesa admite ca programul guvernamental prezinta multe avantaje si a fost un real ajutor in piata, insa considera ca in prezent sunt si alte credite alternative pe piata, asa ca produsul potrivit ar putea totusi sa isi gaseasca cumparatori.

De unde vor veni banii pentru investitii? O parte din banii pentru investitiile viitoare ar putea veni din vanzarea unui teren de 20.000 mp din zona Pasajului Basarab, pentru care compania este in negocieri avansate cu un potential cumparator. Mauricio Mesa Gomez nu a dat detalii despre negociere.

Compania mai are un teren pentru un hotel pe Mircea Voda, unde exista deja autorizatia de constructie si un teren in Ghencea pe care ar fi urmat sa construiasca un proiect residential, insa dezvoltarea acestui proiect nu intra in planurile pe termen scurt si mediu ale companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri