Chiriile apartamentelor din Bucuresti au intrat in ultima luna a anului cu valori medii stabile, la finalul lui noiembrie proprietarii solicitand in medie cu 1% mai mult pe proprietati, potrivit raportului AnunturiParticulari.ro.

Dupa ce in luna octombrie a acestui an chiria medie a garsonierelor din Bucuresti scazuse usor, ajungand la 225 euro/ luna, in noiembrie, chiriasilor li s-a solicitat o chirie cu 1% mai mare raportat atat la un interval de 30 de zile, cat si in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Chiria medie pentru acest tip de unitate a ajuns astfel la 228 euro lunar, un nivel care nu a mai fost depasit din martie 2012 pana in prezent.

Apartamentele de doua camere au fost singurele tipuri de unitati a caror chirie a stagnat in noiembrie fata de luna octombrie a acestui an. Chiria a „inghetat” de doua luni pe acest segment la 315 euro, un nivel cu 1% mai mic comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, echivalentul acestei variatii fiind insa de numai -2 euro. Stabilizarea chiriei la acest nivel ar putea fi influentata de numarul crescut de unitati aflate pe piata inchirierilor, ceea ce a exercitat probabil o presiune mai mare asupra chiriilor medii solicitate de proprietari.

O crestere a nivelului chiriei de la o luna la alta observam si in cazul apartamentelor de trei camere. Daca in luna octombrie, unui chirias i se solicita, in medie, o chirie de 430 euro/ luna pentru o astfel de unitate, in noiembrie, proprietarii au crescut pretentiile cu aproximativ 1%, chiria medie ajungand la 436 euro. Chiar si in aceste conditii, nivelul este cu 3% sub cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut, statisticile indicand la acel moment o chirie medie de 448 euro.

In luna recent incheiata, chiria medie lunara pentru apartamentele de patru camere a trecut de pragul de 650 euro. Numarul mic de oferte pentru acest tip de unitati nu exercita presiune asupra chiriilor medii, variatiile de pret fiind din aceasta cauza mai accentuate. Tendinta de crestere pe un interval de 30 de zile nu se mentine insa daca ne raportam la aceeasi perioada a anului trecut, cand proprietarii solicitau o chirie cu 8% mai mare, in jurul a 710 euro.

Numarul de oferta, in crestere cu 16% fata de finalul anului trecut


Luna noiembrie a adus pe piata inchirierilor rezidentiale din Capitala o oferta cu 16% mai bogata fata de aceeasi perioada a anului trecut. Datele Anunturiparticulari.ro indica un numar total de 2.426 unitati scoase pentru prima oara la inchiriere de proprietari in luna recent incheiata, cu 330 mai multe decat in urma cu exact un an.

Portofoliul de apartamente de doua camere nou intrate pe piata la inchiriere se mentine si in noiembrie peste cota de 1.000 de unitati, ajungand la 1.015 apartamente, cu 130 mai putine decat cele scoase in octombrie anul acesta, dar si cu peste 170 mai numeroase raportat la aceeasi perioada a anului trecut, echivalentul unei cresteri de 21%.

Cei interesati de inchirierea unei garsoniere au avut la dispozitie in noiembrie o oferta noua cu 100 de unitati mai mare decat in urma cu exact un an, de la 722 garsoniere in 2011, la 822 in 2012. Oferta este totusi cu 15% mai saraca daca ne raportam la luna octombrie a acestui an, cand proprietarii scoteau la inchiriere 949 de garsoniere.

In ceea ce priveste apartamentele de 3 camere, oferta de inchirieri disponibila in octombrie pe piata s-a imbogatit in luna recent incheiata cu inca 475 de unitati. Un nivel cu 10% mai mare decat in noiembrie 2011, dar cu aproximativ 9% mai scazuta raportat la un interval de 30 de zile.

Proprietarii apartamentelor de patru camere din Bucuresti au oferit in noiembrie spre inchiriere 114 de noi unitati, cu 9% mai multe fata de intervalul similar al anului trecut. Raportat la o evolutie pe 30 de zile, observam reducerea cu aproape o treime a ofertei nou aparute pe acest tip de unitati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri