Grupul austriac Immofinanz a obtinut in prima jumatate a anului fiscal 2012/2013, 1 mai - 31 octombrie, venituri in crestere cu 8%, la 23,6 milioane euro, din inchirierea celor 18 proprietati din Romania, reprezentand 7,2% din veniturile totale.
Grupul detine in Romania 89 de proiecte (18 investitii finalizate, 59 de proiecte in curs de analiza si 12 in curs de dezvoltare), cu o valoare de 1,015 miliarde de euro (670 milioane euro - investitiile finalizate, 38 milioane euro - proiecte in curs de dezvoltare si 307,3 milioane euro - proiectele in curs de analiza). Portofoliul curent de investitii din Romania cuprinde 9 cladiri de birouri (12,9% din totalul portofoliului de birouri), 6 proiecte de retail (9,7% din intregul portofoliu de retail) si 3 centre logistice (2,9% din intregul portofoliu de logistica). Proprietatile Immofinanz Group in Romania reprezinta 9,7% din portofoliul total al companiei, relateaza Mediafax.

Din cele 12 proiecte in curs de dezvoltare in Romania, 10 reprezinta proiecte rezidentiale finalizate.

"Cele 10 proiecte rezidentiale finalizate in Romania sunt evaluate de companie de 36 milioane de euro si inca nu au fost vandute. Proiectele au o suprafata inchiriabila sau vandabila de 72.749 metri patrati", se arata in raportul financiar al Immofinanz.

Immofinanz a anuntat in urma cu o luna ca are in vedere prin intermediul dezvoltatorului rezidential Adama, achizitionat integral anul trecut, sa inceapa anul viitor doua noi proiecte de locuinte, unul in Berceni si altul in Titan, totalizand circa 200 de locuinte, precum si finalizarea complexului Copou din Iasi, de 45 de apartamente. Investitiile vor fi de 10-20 de milioane de euro.

Pana in prezent Adama a investit circa 150 de milioane de euro in Romania in proiecte rezidentiale, respectiv in realizarea a 1.400 de apartamente. Din acestea, compania mai are de vanzare circa 400, cele mai multe intr-un complex din Bacau.

Adama a inceput, cu fonduri proprii, constructia celei de-a doua faze a doua proiecte rezidentiale din Bucuresti, Edenia Titan si Evocasa Optima, in care va investi 14,1 milioane euro.

Rezultatele operatiunilor Immofinanz din Romania au fost in valoare de 16,7 milioane de euro si reprezinta 6,7% din din rezultatele operationale totale ale Immofinanz Group. Profitul operational inregistrat in Romania era de 45 milioane de euro la 31 octombrie, echivalentul a 13,9% din EBIT la nivelul intregului grup.

La nivel global, Immofinanz a raportat o crestere de 15,1% a veniturilor din inchirieri fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 283,7 milioane de euro la 326,7 milioane de euro. In ciuda cresterii veniturilor din inchirieri, rezultatele operationale au scazut cu 7,5% pana la 250 milioane de euro, comparativ cu prima jumatate a anului anterior. O puternica influenta pozitiva asupra rezultatelor a fost generata de finalizarea proiectelor Silesia City Center si Maritimo Shopping Center din Constanta. Profitul net a scazut cu 61% pana la 103,3 milioane de euro.

Dupa ajustarea efectelor negative ale schimbului valutar precum si ale instrumentelor derivate profitul net a scazut, de asemenea, cu 51,4%, la 114,1 milioane euro. Acest declin a fost generat de reevaluarea investitiilor in proprietati (ajustate la efectele schimbului valutar), considerabil mai mica in comparatie cu anul precedent. Fluxul de numerar brut a crescut cu 15,0%, la 225,1 milioane euro.

"Aceste rezultate reprezinta o baza solida pentru urmatoarea jumatate de an financiar, la fel si pentru noul an calendaristic. Vom continua sa crestem veniturile din inchirieri ca rezultat al unei gestionari excelente a activelor si, in acest sens, vom continua sa estimam o imbunatatire a rezultatelor operationale. Totusi, situatia economica nu evolueaza, iar acest lucru nu a ramas fara efecte si asupra noastra, astfel ca vom investi doar in proiecte selectate cu multa rigurozitate si care indeplinesc standardele noastre de profitabilitate", a declarat, Eduard Zehetner, directorul executiv al Immofinanz Group.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de imobiliare din Europa. Grupul are in portofoliu de 1.820 de proprietati, cu o valoare de piata de peste 10,5 miliarde euro. Activitatea de baza a Immofinanz Group consta in achizitia si managementul investitiilor de proprietati, dezvoltarea de proiecte imobiliare si vanzarea acestora. Compania este prezenta in Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri