Compania belgiana de logistica H.Essers a inceput constructia unui parc logistic de 30.000 metri patrati in apropiere de autostrada A1 pe un teren de 50.000 metri patrati cumparat de la firma Universal Property, controlata de omul de afaceri Nicolae Ratiu, care detine 100 de hectare in aceasta zona.
H. Essers a cumparat anul trecut terenul in cadrul proiectului Bucharest Industrial Park, initiat de catre familia Ratiu, prin firma Universal Property.

"In prima faza, H. Essers vrea sa construiasca un depozit de 30.000 de metri patrati pe cele 5 hectare de teren achizitionate si mai are optiunea de a mai prelua inca cel putin 20 de hectare, in functie de cum va merge prima faza. Dupa ce termina prima faza, respectiv sfarsitul verii, inceputul toamnei, va continua cu faza a doua", a declarat agentiei Mediafax Alexandru Hagea, director de vanzari in cadrul Universal Property.

Firma Universal Property mai detine circa 100 de hectare de teren in apropiere de autostrada A1 Bucuresti- Pitesti, in dreptul localitatii Bolintin Deal, dupa ce incepand din 2005 a vandut 73 de hectare de teren mai multor companii de logistica.

H. Essers vrea sa ajunga sa construiasca 100.000 de metri patrati in aceasta zona.

"Negociem si cu alte firme interesate sa cumpere loturi de teren din cele 100 de hectare, dar vom si dezvolta daca va exista o firma care ne va cere acest lucru, pentru ca noi suntem dezvoltatori", a adaugat Hagea.

H.Essers este o afacere de familie infiintata in 1928, activa in Europa, care asigura servicii de transport personalizat si integrat si solutii logistice. In prezent, H.Essers detine 850.000 metri patrati de spatiu de depozitare, o flota de 1.150 de vehicule si 2.200 remorci.

Compania este prezenta deja pe piata locala, operand in depozitele construite de Prologis in aceeasi zona in care urmeaza sa dezvolte propriul proiect. Dupa finalizarea constructiei, compania isi va muta operatiunile in noul proiect.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri