Centrul comercial Deva Mall se indreapta spre faliment, dupace creditorii au respins planul de reorganizare propus de debitoare.


Judecatorul sindic urmeaza sa se pronunte cu privire la intrarea in faliment a centrului comercial din Deva, aflat in prezent in insolventa. De obicei, respingerea planului de reorganizare a unei societati aflate in insolventa este urmata de pronuntarea falimentului companiei.

Potrivit lui Emil Gros, managing partner al Expert Insolventa SPRL, administratorul judiciar al societatii, o decizie in privinta falimentului centrului comercial ar urma sa fie data, cel mai probabil, luna viitoare.

Gros a mentionat ca eventualul faliment al centrului comercial nu va afecta activitatea societatii si contractele cu chiriasii, mallul urmand sa functioneze in continuare in timpul procedurilor de valorificare.

Compania care detine Deva Mall, controlata de famila Suciu din Deva, are datorii de peste 10 mil. euro, principalul creditor fiind banca Italo-Romena.

Daca se va dispune intrarea in faliment, se va incerca valorificarea centrului comercial prin licitatie publica. Un pret de pornire urmeaza sa fie stabilit ulterior.

Mall-ul a fost inaugurat in 2008, are o suprafata de circa 9.000 mp, iar principalii client sunt Gatta, Orsay, Profi, Jolidon, Adidas, Mondex Benvenutti, Little Big, Samsonite, Banca Transilvania si BCR. Principalii concurenti sunt hipermarketul Real si Ulpia Shopping Center.

Expert Insolventa a gestionat proceduri de reorganizare judiciara, faliment si lichidare voluntara la un numar de peste 400 de societati comerciale. Principalele companii din portofoliu sunt Ardeleana SA Alba Iulia, Ampelum SA Zlatna, Montana SA Campeni, Stratusmob SA Blaj, UlpiaTraiana SRL, Alba Iulia, Lacto Sibiana SA, Capris SA Sebes sau Downtown International SRL Bucuresti.

Sursa foto: devamall.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri