Compania de arhitecti Fosters and Partners, cu sediul la Londra, a dezvaluit planurile de construire a unor cladiri pe Luna, cu ajutorul tehnologiei printarii 3D si cu materiale care exista deja pe suprafata satelitului natural al Pamantului, informeaza bbc.co.uk, citat de Mediafax.
Firma londoneza este celebra pentru proiectarea unor cladiri si constructii precum stadionul Wembley din Londra, World Trade Center din New York si aeroportul din Beijing.

Cel mai nou plan al companiei este rezultatul colaborarii cu un numar mare de organizatii, printre care se numara si Agentia Spatiala Europeana.

Firma de arhitecti a testat aplicatiile practice ale tehnologiei printarii 3D, folosita deja in industrie pentru a clona obiecte. Tehnica implica scanarea obiectului care trebuie clonat cu o camera video speciala si conceperea unei variante tridimensionale a acestuia. Proiectul este trimis apoi imprimantei 3D, care va transforma imaginea virtuala intr-un obiect real, folosind anumite materiale, pe care le asaza strat cu strat, pana la obtinerea clonei.

Ideea firmei londoneze este de a trimite de pe Pamant o structura gonflabila, aceasta urmand sa fie acoperita cu o cochilie construita de imprimante 3D, din materialele existente la suprafata Lunii. Imprimantele ar fi coordonate de roboti. Compania spune ca aceste cladiri ar putea adaposti patru persoane si ar putea fi ulterior extinse.

De asemenea, compania spune ca un loc potrivit pentru construirea acestor cladiri ar fi polul sud al Lunii.

Sursa foto: http://www.fosterandpartners.com/News

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri