Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas transforma centrul comercial City Mall din Bucuresti in cladire de birouri, procesul de modificare a spatiilor din mall, inceput in decembrie anul trecut, urmand sa fie finalizat la sfarsitul acestui an.
Investitorul grec a rascumparat pentru 17,3 milioane euro centrul comercial City Mall din Bucuresti, intrat in faliment in 2010. Papalekas a detinut proiectul in 2006 si l-a vandut cu 103,5 milioane euro fondului australian APN European Retail.

Spatiile de birouri vor totaliza peste 20.000 de metri patrati, respectiv etajele 1,2 si 3, iar la parter va fi amenajata o galerie comerciala de mici dimensiuni, unde deja retailerul Mega Image a deschis un magazin in acest an, au declarat pentru Mediafax surse din piata imobiliara.

Proprietarii proiectului au inceput inchirierea spatiilor, acestea fiind potrivite activitatilor de backoffice avand in vedere suprafata mare a acestora.

De la inceperea proiectului de reamenajare, contractele cu chiriasii mall-ului au fost reziliate.

Centrul comercial City Mall, amplasat langa cimitirul Bellu din Capitala, a intrat in faliment in noiembrie anul trecut, din cauza unor datorii de 76 milioane de euro. Principalii creditori ai societatii sunt UniCredit Bank Austria AG, UniCredit Tiriac Bank si Bancpost si fostii proprietari ai centrului comercial.

Mall-ul are o suprafata construita de 31.000 metri patrati, din care 19.000 metri patrati inchiriabili. La data cumpararii City Mall, in 2011, proiectul avea un grad de ocupare de 83% si contracte cu circa 74 de chiriasi.

Papalekas mai detine imobilul de birouri Tower Center si Cathedral Plaza, ambele achizitionate anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri