Veniturile obtinute de compania italiana Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) din inchirierea retelei de centre comerciale Winmarkt din Romania au scazut anul trecut cu 5,3%, la 11 milioane de euro, in urma inchiderilor de magazine detinute de retaileri locali, care au intrat in insolventa.
"Veniturile din chirii au scazut cu 620.000 de euro, in principal din cauza intrarii in insolventa a unor chiriasi locali importanti, ceea ce a condus la un plan de reorganizare substantial, la reducerea spatiilor inchiriate sau la scaderea chiriilor", se arata intr-o prezentare a companie, relateaza Mediafax.

Grupul detine in Romania 15 centre comerciale, in 13 orase, care au generat in 2011 venituri din chirii de 11,7 milioane de euro. Centrele comerciale erau evaluate la sfarsitul anului trecut la 177,9 milioane de euro.

Centrele comerciale totalizeaza 147.000 de metri patrati. Portofoliul de retail din Romania reprezinta 9,3% din totalul activelor detinute de IGD, in Romania si Italia, evaluat la peste 1,9 miliarde de euro.

Anul trecut, numarul persoanelor care au vizitat centrele Winmarkt a crescut cu 7% la 33,5 milioane. Cresterea a fost consemnata in centrele din Braila, Buzau, Piatra Neamt, Galati si Vaslui, care au reusit sa atraga chiriasi noi, retele de supermarketuri.

In ceea ce priveste vanzarile retailerilor, in 2012 a continuat trendul de scadere semnificativa a vanzarilor de electronice si imbracaminte si o crestere a celor de produse alimentare (+5,9% in termeni comparabili). Vanzarile de bunuri personale, respectiv bijuterii, parfumuri sau medicamente nu au fost inregistrate schimbari semnificative.

In 2012, IGD a innoit peste 200 de contracte, cea mai mare parte incheiate inainte de criza, chiria negociata fiind in medie cu 3,1% mai redusa, si a parafat 123 de contracte noi. Aceste contracte reprezinta 19,5% din veniturile totale ale Winmarkt.

IGD Group a preluat in anul 2008 reteaua de centre comerciale Winmarkt, in parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investitii Ivington Interprises Limited si Broadhurst Investments Limited, reprezentate in Romania de Siminel Andrei.

Grupul italian a devenit in 2010 actionar unic al retelei prin achizitia actiunilor detinute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro.

Compania este prezenta pe piata imobiliara din Romania si Italia, in total raportand venituri de 123 milioane de euro in 2012, in crestere cu 1,7% fata de 2011. Profitul net al grupului a fost anul trecut de 11,3 milioane de euro, cu 62,4% sub rezultatul din anul precedent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri