Grupul austriac Immofinanz a obtinut in primele trei trimestre ale anului fiscal 2012/2013, 1 mai - 31 ianuarie, venituri in crestere cu circa 6%, la 35,9 milioane euro, din inchirierea celor 17 proprietati din Romania.
In perioada similara a anului fiscal precedent, grupul a raportat venituri de 34 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Grupul detine in Romania 88 de proiecte (17 investitii finalizate, 59 de proiecte in curs de analiza si 12 in dezvoltare), cu o valoare de 1,021 miliarde euro (660,5 milioane euro investitiile finalizate, 38,5 milioane euro proiecte in curs de dezvoltare si 322,4 milioane euro proiecte in analiza). Portofoliul curent de investitii din Romania cuprinde 9 cladiri de birouri (13,2% din portofoliul total), 5 proiecte de retail (9,4% din total) si 3 centre logistice (3% din total). Proprietatile Immofinanz Group in Romania reprezinta 9,7% din portofoliul total al companiei.

Cladirile de birouri, evaluate la 351 milioane de euro, au generat venituri de 17,7 milioane de euro, in scadere fata de 18,2 milioane de euro, cu un an inainte. Rata de ocupare a imobilelor de birouri este de 88% din o suprafata totala de 260.000 metri patrati.

Totodata, pe segmentul de retail, Immofinanz a consemnat o crestere a veniturilor din chirii de la 12,6 milioane de euro la 14,2 milioane de euro. Cele cinci centre comerciale, evaluate la 285 milioane de euro, au o suprafata totala de 145.500 metri patrati, din care 91,7% este ocupata.

Din inchirierea spatiilor industriale, compania a obtinut venituri de 2,4 milioane de euro, superioare celor inregistrate cu un an in urma.

Printre proiectele finalizate detinute de Immoeast in Romania se numara Polus Center Cluj-Napoca, Maritimo Center Constanta, Gold Plaza Baia Mare , S-Park, Iride Business Park, Bucharest Corporate Center, Victoria Park pe birouri.

Din cele 12 proiecte in curs de dezvoltare in Romania, 9 reprezinta proiecte rezidentiale finalizate.

"Cele 9 proiecte rezidentiale finalizate in Romania sunt evaluate de companie de 33,9 milioane de euro si inca nu au fost vandute.

Proiectele au o suprafata inchiriabila sau vandabila de 72.749 metri patrati", se arata in raportul financiar al Immofinanz.

La nivel global, Immofinanz a raportat o crestere de 12,7% a veniturilor din inchirieri fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 437 milioane de euro la 492 milioane de euro. Profitul net s-a redus cu 22% la 210 milioane de euro.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de imobiliare din Europa. Grupul are in portofoliu de 1.813 de proprietati, cu o valoare de piata de circa 10 miliarde euro. Activitatea de baza a Immofinanz Group consta in achizitia si managementul investitiilor de proprietati, dezvoltarea de proiecte imobiliare si vanzarea acestora. Compania este prezenta in Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri