Guvernul va pastra pentru demnitari un numar total de 64 apartamente din centrul Capitalei, toate intr-un singur bloc de pe strada Mihai Eminescu, majoritatea locuintelor avand intre trei si cinci camere si suprafete utile cuprinse intre 105 si 227 metri patrati.
Pe lista apartamentelor administrare de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) care vor fi folosite in continuare ca locuinte de serviciu apar doar patru apartamente cu cate doua camere (cu suprafete utile intre 56-100 metri patrati), celelalte locuinte dispunand de cate 3, 4 sau 5 camere.

Apartamentele cu 5 camere si o parte dintre cele cu 3 si 4 camere dispun si de cate o camera de serviciu.

Experti imobiliari au declarat agentiei Mediafax, in noiembrie 2011, ca pretul mediu pentru o locuinta in aceasta zona este de 115.000 euro. Evaluarea a fost realizata luand in calcul o stare relativ buna a imobilului, nu insa si suprafetele de teren aditionale proprietatilor.

Conform deciziei Guvernului, ministrilor, ministrilor delegati, secretarilor de stat si persoanelor asimilate li se atribuie temporar locuinte de serviciu ale RA-APPS, secretarii de stat putand ocupa casa timp de trei luni de la numire, iar ministrii avand dreptul la un contract de inchiriere pe un an, care poate fi prelungit.

Locuinta de serviciu se pune la dispozitie beneficiarilor complet dotata, inclusiv cu mobilier, iar chiria, cheltuielile de intretinere a locuintelor de serviciu si amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigura de institutiile publice in care isi desfasoara activitatea beneficiarii, in limita unei sume de 18.600 lei anual pentru fiecare beneficiar in parte. Cuantumul acestei sume poate fi modificat prin hotarare a Guvernului.


Sursa foto: freedigitalphotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri