AFI Europe a desemnat compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania sa conduca procesul de certificare verde pentru primele doua cladiri de birouri din cadrul AFI Park.
La finalizarea proiectului, AFI Park va totaliza 5 turnuri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchiriabila totala de 70.000 mp. Proiectul este situat pe un teren adiacent mall-ului AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, la intersectia a doua dintre arterele principale de transport, si anume Bd. Timisoara si Bd. Vasile Milea, respectiv intre cartierele Militari si Drumul Taberei. Fiecare cladire va avea 10 etaje si o parcare subterana cu 2 niveluri, fiind conectate direct la centrul comercial.

AFI Park 1 a fost inaugurat in septembrie 2012, avand o suprafata construita de 20.000 mp si o suprafata inchiriabila de 12.000 mp, respectiv un grad de ocupare de 85%. Cea de-a doua cladire de birouri, AFI Park 2, este in constructie si urmeaza sa fie livrata in T2 2014. Pentru restul proiectului, dezvoltatorul intentioneaza sa livreze cate o noua cladire in fiecare dintre anii urmatori. Pentru primele doua cladiri din proiect, AFI Europe vizeaza obtinerea certificarii LEED Gold.

“Constructiile verzi reprezinta directia strategica pe care AFI Europe a ales-o pentru toate proiectele comerciale pe care le dezvolta, inclusiv cladiri de birouri sau centre comerciale. In piata de birouri, proiectele cu certificare verde sunt mult mai atractive pentru chiriasi, iar aceasta va deveni una dintre cerintele fundamentale pentru companiile multinationale. Viitorul pietei imobiliare este verde, iar AFI Europe contribuie cu mandrie la noua orientare globala”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

Colliers International este una dintre primele companii de consultanta imobiliara din Romania acreditate sa ofere consultanta pentru certificarea verde a cladirilor, ca urmare a lansarii acestui serviciu in Romania in 2011. Colliers ofera consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanta si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi. In prezent, Colliers asista 8 proiecte in Romania si un total de 19 proiecte la nivelul Europei Centrale si de Est in vederea obtinerii certificarii verzi.

Proiectul de certificare verde a cladirilor AFI Park 1 si AFI Park 2 reprezinta cea de-a doua colaborare dintre cele doua companii; Colliers International a asistat anterior AFI Europe si in procesul de dezvoltare a turnului AFI Park 1 – echipa de Building Surveying din cadrul Colliers fiind desemnata de Unicredit Bank Austria AG sa asigure serviciile de monitorizare de proiect pe durata constructiei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri