Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va aloca 19,6 milioane de euro, fara TVA, pentru modernizarea si reabilitarea vechiului sau sediu din Bulevardul Regina Elisabeta, potrivit unui proiect de hotarare adoptat sambata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).
Suma de aproximativ 19,6 milioane de euro, fara TVA, va fi asigurata din bugetul municipalitatii, lucrarile de modernizarea si reabilitare a fostului sediu al Primariei Capitalei al urmand sa fie finalizate in teremen se doi ani de la incepere, relateaza Mediafax.

Proiectul are in vedere si transformarea mansardei imobilului in spatii destinate birourilor, cu o suprafata totala de 2.000 de metri patrati, amenajarea si dotarea corespunzatoare a unei arhive in subsolul imobilului, precum si amenajarea si dotarea la standarde europene a salii Consiliului General.

Sunt prevazute in proiect si realizarea lucrarilor de arhitectura, refacerea spatiilor interioare, refacerea tuturor instalatiilor existente si montarea unei centrale termice performante, precum si lucrari de anvelopare exterioare de conservare si restaurare a elementelor de fatada avand in vedere valoarea istorica a cladirii care este monument istoric de categoria A.

In expunerea de motive a proiectului de hotarare, se arata ca, in prezent, imobilul este supus lucrarilor de consolidare la partea de infrastructura prin "metoda izolarii bazei", care au fost incepute in iulie 2010 si se preconizeaza sa fie finalizate in a doua parte a acestui an.

"Realizarea proiectului tehnic si inceperea lucrarilor de modernizare si reabilitare este necesar sa se realizeze inainte de finalizarea celor de consolidare a infrastructurii pentru a se asigura legatura si continuitatea lucrarilor de acest tip si pentru partea de suprastructura a imobilului", se mai arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.

Studiul de fezbilitate, elaborat de societatea Ambo Pro Design SRL, propune si constructia unei parcari subterane, pe trei niveluri, cu un numar total de 97 de locuri de parcare, la care se vor adauga si cele 42 de locuri din curtea interioara.

CGMB a aprobat, la jumatatea lunii mai a anului 2008, o investitie de 53.470.000 de lei, respectiv 10.542.137 de euro, fara TVA, la un curs de 3,5 lei pentru un euro, pentru consolidarea vechiului sediu al PMB.

La sfarsitul lunii februarie, consilierii generali au aprobat suplimentarea cu peste 7,6 milioane de euro a fondurilor pentru consolidarea sediului municipalitatii, din Bulevardul Regina Elisabeta, banii fiind necesari ca urmare a suplimentarii lucrarilor stabilite initial.

Potrivit proiectului de hotarare, cladirea Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) a fost expertizata in 2005 de societatea Proescom SRL, care a emis si solutia pentru consolidarea imobilului. In acest sens, societatea Proescom a elaborat un proiect in care solutia propusa pentru consolidare a fost aceea a "metodei de izolare a bazei cladirii".

Realizarea lucrarilor de consolidare este facuta de firma Rotary Construct SRL, iar consultanta tehnica de specialitate acordata pe perioada efectuarii lucrarilor este asigurata de societatea European Business Consult SRL.

Dupa inceperea lucrarilor, a fost necesara completarea expertizei tehnice existente, dar si refacerea solutiei de consolidare pentru punere in siguranta a imobilului din punct de vedere seismic, lucru care a dus la suplimentarea lucrarilor care trebuie efectuate, dar si la modificarea solutiei initiale propuse pentru consolidare.

Solutia initiala de consolidare a cladirii Primariei Municipiului Bucuresti prin metoda izolarii bazei nu este suficienta pentru punerea in siguranta a imobilului din punct de vedere seismic pentru partea de suprastructura a cladirii (deasupra planului de izolare) daca se respecta cerintele din avizul Tehnic al Comisiei Tehnice din cadrul MTI, se arata in raportul de specialitate al proiectul de hotarare.

Primaria Capitalei s-a mutat in sediul de pe Splaiul Independentei in martie 2010, pe perioada lucrarilor de consolidare si reabilitare a cladirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta.

Imobilul situat in Bulevardul Regina Elisabeta nr. 47, in Sectorul 5 al Capitalei, a fost realizat intre anii 1906 si 1911 dupa un proiect al arhitectului Petre Antonescu. Cladirea formata din subsol, parter si patru etaje are o suprafata construita la sol de 3.814 metri patrati si o arie construita desfasurata de 21.992 de metri patrati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri