Coca-Cola HBC si Total Soft au reinnoit contractele de inchiriere din cladirea de birouri Global City Business Park din Pipera, iar proprietarul cladirii tinteste ca in urmatorii doi ani gradul de ocupare al birourilor sa ajunga la circa 90%.


Situat in zona de Nord a Bucurestiului, Global City Business Park are o suprafata construita de 56.000 mp si un total de spatii de inchiriat de clasa A de 51.000 mp in doua cladiri cu un regim de inaltime de P+10. In plus, proiectul dispune de o suprafata de 28.000 mp construiti subteran, unde se regasesc 844 de locuri de parcare, ce le suplimenteaza pe cele existente la exterior. Proiectul a fost demarat in octombrie 2007 si a fost finalizat in totalitate in februarie 2010.

“De la inceputul anului si pana in acest moment, am reinnoit doua dintre cele mai importante contracte ce se apropiau de termenul de expirare. Astfel, Coca-Cola HBC Romania, ce ocupa o suprafata de 5.400 mp in cadrul proiectului, si Total Soft – 3.500 mp - si-au dorit sa ramana chiriasii Global City Business Park (...) “, a declarat Ivana Bozjak, partener si head of real estate in cadrul Global Finance.

Potrivit declaratiilor sale, la inceputul acestui an, proiectul era inchiriat in proportie de 45%, pentru ca in acest moment rata de ocupare sa fie de 50%.

“Pana la sfarsitul anului in curs mizam pe incheierea de noi contracte care sa asigure ocuparea spatiului de inchiriat pana la 60%. In plus, in urmatorii doi ani mizam ca rata de ocupare a Global City Business Park sa fie de aproximativ 90%“, a mai spus Ivana Bozjak.

Aceasta a adaugat, de asemenea, ca in acest moment Global City Business Park are 26 de chiriasi, iar cea mai mare parte a suprafetei inchiriate este ocupata de companii precum Coca-Cola HBC Romania, Total Soft, Call Point, Euroins, Ford, Cycle, ICAP, Global Finance, Daewoo si Monsanto. Pe langa aceste companii, parterul celor doua cladiri este ocupat de mai multi retaileri sau furnizori de servicii de catering.

“Spatiul destinat retailului, ce ajunge la 4.000 mp, gazduieste un restaurant self service, un business lounge, un coffee shop, un salon de infrumusetare, o farmacie, 2 ATM-uri si un magazin Inmedio“, a mai spus Ivana Bozjak.


Global Finance este un fond de investitii infiintat in 1991 in Atena, Grecia, care administreaza o serie de fonduri de investitii private si imobiliare.

In cei peste 20 de ani de la infiintare, investitiile Global Finance au fost indreptate catre diverse sectoare precum productie, tehnologie, retail, mass-media, telecomunicatii, si real-estate. Astfel, compania a realizat mai mult de 85 de investitii in 11 tari.

Compania a intrat pe piata din Romania in 1996 si, dincolo de biroul din Bucuresti, mai are reprezentante si in Belgrad si Sofia. Pe piata locala Global Finance a investit in business-uri din domeniile farmaceutica, tehnologie, telecom, retail, reciclare, asigurari si real-estate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri