Mallul Electroputere Parc din Craiova, inaugurat in 2011 cu magazine ale unor retaileri puternici ca H&M sau Zara, urma sa fie scos la vanzare pe 10 mai, in contul unei datorii neachitate catre constructorului timisorean NM Construct. Firma K&S Power Point a intrat insa pe 8 mai in insolventa, iar executarea silita a fost suspendata.
Centrul comercial ar fi urmat sa fie scos la vanzare pe 10 mai. Potrivit publicatiei de vanzare a executorului Mihai Dragoi pretul total al activelor ( terenuri si galeria comerciala) se ridica la 43 mil. euro, din care galeria comerciala reprezinta 33 mil. euro. Dragoi a confirmat, insa, pentru wall-street.ro ca licitatia de vineri nu va mai avea loc ca urmare a intrarii in insolventa a societatii debitoare, iar compania NM Construct va trebui sa astepte sa isi recupereze banii in procedura de insolventa. Executorul judecatoresc Mihai Dragoi a mentionat ca pana la intrarea in insolventa a societatii nu a primit nicio oferta oficiala pentru achizitia activelor.

Tribunalul Braila a admis pe 8 mai cererea de intrare in insolventa a K&S Electric Power Point, administrator judiciar fiind numit ZRP Insolvency. Tabelul preliminar al creantelor urmeaza sa fie intocmit pana la 21 iunie.

K&S Developments este compania dezvoltatoare, proprietarul si operatorul Centrului Comercial Electroputere Parc din Craiova si este coordonata de Steven Van Den Bossche, Magnus Lofgren si Kris Carton.

Stevan Van Den Bossche a declarat, pentru wall-street.ro, ca decizia de a solicita insolventa proiectului vine ca urmare a faptului ca societatea NM Construct incerca executarea silita a activului.

"Am hotarat impreuna cu partenerul nostru Auchan ca insolventa este cea mai buna solutie pentru a ne proteja de incercarile frauduloase ale societatii NM Construct. Vom continua lucrarile la proiect, atat pentru magazinul Decathlon, cat si pentru Leroy Merlin astfel incat sa le deschidem cat mai curand posibil", a spus Van Den Bossche.

Deschiderea primului mall din Craiova, centrul comercial Electroputere Parc, o investitie totala estimata anterior de dezvoltator la circa 90 de milioane de euro, a avut loc la finalul lui 2011. Centrul comercial, de la care belgienii asteptau venituri anuale de circa 5-6 mil. euro, are printre chiriasi nume mari ca Zara sau H&M, dar si Leroy Merlin sau Light Cinema.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri