O cladire de pe strada Blanari, din Centrul Istoric al Capitalei, s-a prabusit, miercuri, din primele informatii rezultand ca nu sunt victime intrucat imobilul nu este locuit.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat ca, in jurul orei 14.00, a fost primit un apel la numarul 112 cu privire la faptul ca elemente de fatada de la o cladire de pe strada Blanari s-au desprins. Persoana care a facut sesizarea a spus ca imobilul era nelocuit, noteaza Mediafax.

Ulterior, si Politia Locala a Municipiului Bucuresti a semnalat ca exista risc de prabusire a cladirii.

"Din informatiile noastre, cladirea nu este locuita, nu sunt victime", a spus Daniel Vasile.

La fata locului au ajuns echipaje ale ISU Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, Razvan Popa, a declarat ca inainte cu foarte putin timp de prabusirea cladirii, constructorul care lucra la imobil a facut o sesizare, spunand ca sunt trepidatii.

Politistii locali au imprejmuit zona, a precizat Popa.

Incadrata de imobile considerate "pericol public"


Cladirea din Centrul Istoric al Capitalei care s-a prabusit miercuri era, practic, o ruina nelocuita in apropierea careia au ramas imobile incadrate in clasa I de risc seismic si considerate, in urma expertizei, "pericol public".

Imobilul prabusit, construit la sfarsitul secolului XIX pe strada Blanari, figureaza pe Lista monumentelor istorice de categoria B (de interes local), la fel ca majoritatea caselor din apropiere.

Inainte de prabusire, la numerele 4 si 6 ale strazii Blanari se aflau o fatada si elemente structurale de interior. Conform datelor oficiale, la numerele 4 si 6 ale strazii se afla doua case. La fata locului, in prezent, a ramas doar o bucata de fatada pe care se afla trecute ambele numere.

In vecinatatea cladirii prabusite se afla imobile incadrate inca din anii '90 in clasa I de risc seismic, unele dintre acestea fiind considerate "pericol public", conform ultimei centralizari facute de municipalitate.

Potrivit oamenilor din zona, la cladirea prabusita se lucra de la inceputul acestui an, aici urmand a fi construita o cladire de birouri cu o parcare in spate. Cei din zona si-au mai amintit ca, in urma cu mai mult timp, cladirea era ocupata de oameni ai strazii, care au fost evacuati cu un executor judecatoresc si cu politie, ulterior muncitori incepand sa care mult moloz afara din cladire.

Pentru imobilul de pe strada Blanari numarul 4, Teodora Vasilescu obtinea, pe 24 martie 2004, de la Primaria Capitalei, o autorizatie de construire pentru punere in siguranta in regim de urgenta.

Ulterior, la 29 octombrie 2010, Adrian George Nuta obtinea autorizatie pentru reconstruire, se arata pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti.
Cladirea aflata pe strada Blanari, care nu era locuita, s-a prabusit miercuri in jurul orei 14.00, nefiind inregistrate victime.

La fata locului au ajuns echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti si Politia Locala, care au imprejmuit zona.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, Razvan Popa, a declarat ca inainte cu foarte putin timp de prabusirea cladirii, constructorul care lucra la imobil a facut o sesizare, spunand ca sunt trepidatii.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri