Costurile cu intretinerea unei cladiri pot fi reduse cu pana la 50% printr-o administrare eficienta a spatiului si a serviciilor asociate acestuia, spune Ioan Bejan, secretar general al RABO (foto).
In Romania, costurile cu intretinerea unei cladiri de birouri de clasa A oscileaza in prezent intre 3 si 5 euro/mp/luna. Aceste costuri reprezinta ceea ce plateste o companie in plus fata de chirie si includ servicii precum: curatenia si consumul de utilitati in spatiile comune, intretinerea instalatiilor si a ascensoarelor, serviciile de paza si intretinerea spatiilor verzi.

„Cladirile si sistemele pe care acestea le integreaza devin tot mai complicate si mai dificil de intretinut. Estimam ca pana la 50% din costurile cu intretinerea sunt, in realitate, cheltuieli suplimentare ce ar putea fi reduse printr-o administrare mai eficienta a spatiului si a serviciilor aferente acestuia”, a declarat Ioan Bejan. „Mai mult, daca o cladire nu este intretinuta corespunzator se degradeaza rapid si exista riscul ca aceasta sa devina in timp o investitie neprofitabila. Cele mai eficiente metode de intretinere au costuri foarte reduse in comparatie cu efectele pe acestea le au asupra prelungirii duratei de viata a unei cladiri ”, a adaugat Ioan Bejan.

RABO va organiza in curand un curs dedicat managementului intretinerii cladirilor.

Cursul Managing Building Maintenance (Managementul intretinerii cladirilor), organizat de RABO in parteneriat cu British Institute for Facilities Management (BIFM), cel mai prestigios institut de specialitate din Europa, va aborda teme precum: defectele uzuale ale cladirilor si preintampinarea sau remedierea acestora, cele mai frecvente probleme legate de incalzirea sau racirea spatiilor de birouri si intretinerea corespunzatoare a instalatiilor tehnice.

Lectorul cursului va fi profesorul Ian Cramp, care detine o experienta de peste 30 de ani in industria de facility management.

Cursul Managing Building Maintenance (Managementul intretinerii cladirilor) va avea loc pe data de 6 iunie in incinta parcului de birouri West Gate. Cursul costa 465 euro plus TVA pentru membrii RABO sau de 520 euro plus TVA pentru ceilalti participanti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri