De cele mai multe ori companiile aleg ca la receptie sa isi intampine vizitatorii cu imagini ori lucruri reprezentative pentru ele. De exemplu, daca mergi in sediul Coca-Cola vei vedea la intrare zeci de capace supradimensionate, iar la Bergenbier afise cu suporterii echipelor de fotbal. In cazul Samsung Electronics, la intrare te asteapta tablete, smartphone-uri, televizoare si chiar frigidere...marea diferenta este ca daca in alte companii doar te poti uita la obiectele expuse la receptie, aici te poti si „juca”.
"Este vorba de un showroom la care au acces toti colaboratorii nostri si cei care vin in vizita la noi si care gazduieste cele mai noi produse Samsung disponibile in Romania, din toate segmentele de piata pe care suntem prezenti”, explica Alexandru Aldoescu, director de resurse umane in cadrul Samsung Electronics Romania, filiala locala a unuia dintre cei mai mari producatori globali de electronice si a celui mai mare jucator de pe piata de telefoane mobile, cu vanzari la nivel mondial de peste 100 de milioane de unitati si o cota de piata de 23,6% in primul trimestru al acestui an, conform Gartner.

Un sediu cu multe flori, albastru si alb

Dar, chiar daca la intrarea in companie, te poti relaxa testand produsele din showroom, sediul Samsung Electronics Romania este unul sobru, in care predomina albastrul, verdele si albul.

Birourile Samsung se afla la etajul al cincilea al unuia dintre cele doua corpuri ale Willbrook, cladire aflata langa padurea Baneasa si DN1. Cei 145 de angajati ai Samsung lucreaza aici din primavara anului trecut si ocupa o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati.

Pentru amenajarea spatiului, compania a lucrat cu biroul de arhitectura Ama Design.

Au vrut o cladire eco

Printre criteriile pentru care a fost aleasa cladirea Willbrook Platinum Business and Convention Center, realizata de britanicii de la Willbrook International (dezvoltatorul controversatului turn de birouri Cathedral Plaza) s-au numarat faptul ca aceasta permite extinderea echipei de angajati, dar si ca este o constructie eco.

”Cladirea Willbrook, prin spatiul pe care ni-l ofera, generos si flexibil din punct de vedere al compartimentarii, ne da posibilitatea de a ne mentine ritmul de dezvoltare fara a fi nevoie prea curand sa ne cautam un alt sediu. De asemenea, faptul ca aceasta cladire a fost gandita pentru a fi prietenoasa cu mediul a cantarit mult in decizia de a ne muta aici”, spune Aldoescu.

In schimb, un dezavantaj al sediului companiei ar putea fi distanta fata de oras.

„Acest minus este insa atenuat de faptul ca proprietarul cladirii pune la dispozitia chiriasilor microbuze pentru transferuri la intervale regulate, desfasurate intreaga zi, ceea ce ne asigura flexibilitatea de care avem nevoie”, adauga managerul.

Angajatii Samsung au acces la propria sala de mese, dar, in acelasi timp, dezvoltatorul a creat la parterul cladirii o zona (food court) in care pot lua masa salariatii tuturor companiilor chiriase. De altfel, de obicei, majoritatea angajatilor chiriasilor iau masa aici.

„Aceasta facilitate oferita de cladirea Wilbrook este apreciata de angajatii nostri pentru ca le da posibilitatea de a avea mancare sanatoasa oricand isi doresc pe durata programului de lucru. Este un avantaj cu atat mai apreciat in perioada iernii, cand, stim cu totii, livrarile dureaza foarte mult”, explica Aldoescu.

Biroul presedintelelui este "simplu si practic"

Despre amenajarea unui spatiu pentru sport, directorul de resurse umane al producatorului de electronice spune ca cel mai probabil dezvoltatorul va oferi in curand aceasta facilitate.

„Aceste aspecte au fost luate in considerare in momentul alegerii spatiului”, adauga Alexandru Aldoescu.

Biroul lui Young Lak Jung, presedintele Samsung Electronics Romania, o companie cu afaceri de 361 de milioane de euro in 2011, se afla langa sala de consiliu, intr-o zona accesibila angajatilor.

“Este practic si e caracterizat prin simplitate, doua dintre aspectele de baza ale filozofiei dupa care ne ghidam”, afirma managerul de resurse umane al companiei despre biroul lui Young Lak Jung, cel care conduce din 2010 businessul din Romania al Samsung.

Sediul Samsung are 18 sali de conferinte de diferite marimi, unele fiind pentru sedinte de lucru, pentru incheierea unor parteneriate noi ori pentru intalniri legate de dezvoltarea de idei sau luarea de decizii.

In ceea ce priveste locurile de parcare, angajatii companiei au acces la 83 de locuri.

Printre ceilalti chiriasi ai cladirii Willbrook se numara Realitatea TV si Pfizer.

Compania Willbrook International este prezenta in Romania din 1998 si mai detine ansamblul rezidential Oxford Gardens, cladirile de birouri Willbrook Platinum, centrul comercial Tomis Mall (Constanta) si Vila Maria (Sinaia). De asemenea, a construit Cathedral Plaza, o cladire de birouri aflata langa Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti, care in ultimii ani a fost implicata in mai multe procese dupa ce Arhiepiscopia Romano-Catolica a acuzat dezvoltatorul ca pune in pericol rezistenta catedralei catolice.

Willbrook International este parte a grupului Miller Global International, controlat de familia Ofer din Israel, mai opereaza in Bulgaria, Turcia si Georgia.

Fotografiile au fost realizate de
Mircea Dragos (fotografii-profesionale.ro).

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.




Sursa foto: Wall-Street.ro (Fotografie realizata de Mircea Dragos)

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri