Consiliul Judetean Cluj propune vanzarea de teren din Parcul Industrial Tetarom I catre actualele firme chiriase, scopul fiind colectarea de bani pentru finantarea unor investitii in parcurile industriale din judet, transmite corespondentul Mediafax.
Consilierul judetean Remus Lapusan (PSD) a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca in Parcul Industrial Tetarom I sunt firme "serioase", care isi permit cumpararea terenului pe care isi desfasoara activitatea, autoritatile judetene estimand ca in urma tranzactiei s-ar putea incasa "cateva milioane de euro".

"In urmatorii trei ani trebuie sa investim 15 milioane de euro pentru extinderea Parcului Industrial Tetarom I si construirea Parcului Industrial Tetarom IV, iar pentru a face rost de banii necesari propunem ca solutie vanzarea unui teren de patru hectare din Parcul Industrial Tetarom I catre actualele firme chiriase. In acest parc, proprietar al terenului este CJ Cluj. Vanzarea terenului se va face in baza unor expertize, iar pretul va fi cel de pe piata. In Parcul Industrial Tetarom I sunt firme serioase, care si-ar putea permite sa cumpere terenul, iar in urma acestei actiuni s-ar putea incasa cateva milioane de euro. Legislatia privind parcurile industriale permite vanzarea terenului catre chiriasi", a spus Lapusan.
Potrivit acestuia, ulterior, in functie de solicitari, exista posibilitatea vanzarii de teren si din celelalte parcuri industriale, unde terenul este in proprietatea SC Tetarom SA, administratorul parcurilor industriale.

Presedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, ca poate exista optiunea vanzarii terenurilor catre investitorii din parcul industrial, daca doresc acest lucru.

"Solutia este conforma cu contractul pe care Tetarom il are cu investitorii, care pot opta pentru a-si cumpara terenul. Avand in vedere ca din acest prim parc, Tetarom I, s-au incasat de-a lungul anilor sume importante din chirii, poate exista si aceasta optiune, daca un investitor doreste acest lucru. Noi am lansat proiectul de extindere a acestui parc, exista cereri din partea unor potentiali investitori dispusi sa isi deschida afaceri in Tetarom I, de aceea extinderea este absolut necesara si va fi finalizata in 2015. Valoarea lucrarilor de extindere se ridica la aproape 70 de milioane de euro, din fonduri europene, iar noi trebuie sa acoperim cofinantarea de circa 30 de milioane de euro", a spus Uioreanu.

In ceea ce priveste construirea Parcului Industrial Tetarom IV, se estimeaza ca lucrarile vor costa 55 de milioane de lei, din care 14,3 milioane de lei reprezinta finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Parcul Industrial Tetarom I se intinde pe o suprafata de 320.000 de metri patrati (32 hectare) si este ocupat in proportie de suta la suta de peste 50 de companii, care asigura peste 2.000 de locuri de munca.

Valoarea estimata a investitiilor in acest parc depaseste 60 de milioane de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri