UniCredit Tiriac Bank estimeaza ca va recupera aproape 80% din creditul de 22 milioane de euro acordat dezvoltatorilor spanioli ai complexului Alia Apartments din zona Arcul de Triumf, prin vanzarea si inchirierea locuintelor nevandute in ansamblul intrat in insolventa anul trecut.
"Am avut actionari straini care au constientizat ca nu sunt sanse sa-si recupereze investitia. Am reusit intr-un an sa vindem si sa inchiriem 80 de apartamente. Mergand pe aceasta strategie de vanzari, inchirieri si promotii, estimam ca suma recuperata va fi de 17,2 milioane de euro. Expunerea noastra este de 22 milioane de euro", a declarat Mircea Cotiga, director recuperare si prevenirea fraudelor bancare UniCredit Tiriac Bank, citat de Mediafax.

Ansamblul finalizat in 2010, dupa o investitie de 50 milioane de euro realizata de firma Alia Inmobiliaria, este incadrat in categoria de lux si cuprinde 124 de apartamente, dintre care la data intrarii in insolventa erau vandute 40.

"Mai sunt de vanzare 20 de apartamente. Pretul mediu de vanzare este de 2.000 de euro/mp, astfel ca cel mai ieftin apartament costa 100.000 de euro, iar cel mai scump, pentru care am batut deja palma, este un milion de euro, un duplex la ultimul etaj", a adaugat Cotiga.

La finalizarea constructiei, locuintele in complex erau vandute cu 3.500-4.000 euro/mp.

Printre cumparatorii din complex se numara guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, care a achizitionat o locuinta anul trecut, imprumutand 700.000 de lei de la banca finantatoare.

Referindu-se la piata rezidentiala, Cotiga a precizat ca nu trebuie sa fie pus semnul egal intre proiecte de locuinte si dezastru.

"Cerere de locuinte exista, iar proiectele de calitate, in locatii bune, vand in continuare", a mai spus Cotiga.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri