Locuinta pe care Al Capone o detinea in The Palm Island, Florida, si in care acesta a si murit, a fost vanduta pentru suma de 7,5 milioane de dolari, informeaza dailymail.co.uk.
Casa a fost pusa in vanzare anul trecut, in iulie, pentru suma de 9,95 de milioane de dolari, insa abia de curand si-a gasit cumparator. Identitatea acestuia nu a fost facuta publica, relateaza Mediafax.

Capone a cumparat casa in 1928, pentru suma de 40.000 de dolari, si a murit in aceasta resedinta, in 1947. Al Capone, unul dintre cei mai celebri gangsteri americani din perioada Prohibitiei, a murit din cauza neurosifilisului, boala care in ultima perioada a vietii i-a afectat serios capacitatile mintale.

Resedinta in stil mediteranean este foarte luxoasa si include, printre altele, casa principala, cu sapte dormitoare, piscina si o cabana de vacanta cu doua etaje. Resedinta este inconjurata de ziduri inalte de caramida.

Al Capone - nascut in ianuarie 1899, in Brooklyn, New York, intr-o familie de imigranti italieni din zona Napoli - a reusit sa domine lumea interlopa din Chicago in anii 1920 - 1930, fiind liderul unei uriase retele de crima organizata, Chicago Outfit. El a dobandit o avere imensa din afaceri cu jocuri de noroc ilegale, retele de bordeluri, trafic ilegal de bauturi alcoolice, santaj. Numele sau este legat de conceptul de "spalare a banilor", Al Capone ascunzandu-si sursele ilegale de venituri prin afaceri aparent banale, precum spalatorii, magazine de mobila veche si antichitati.

Al Capone este celebru si pentru implicarea sa in Masacrul de Sfantul Valentin, din 1929, cand membrii a sapte bande rivale au fost executati.

In 1931, cand Guvernul federal l-a judecat si condamnat pentru evaziune fiscala. Al Capone - poreclit si Scarface, dupa semnele pe care le avea pe fata - a petrecut mai multi ani in inchisori, printre care si celebra Alcatraz.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri