Ultimele 6-9 luni a fost cea mai ocupata perioada din istoria birourilor Global Finance din Pipera in conditiile in care multe din contractele de inchiriere de pe piata expira, iar o parte din chiriasi cauta sa economiseasca si se orienteaza spre zone cu grad mare de neocupare in care nivelul chiriilor este mult mai mic.


“Anul acesta am facut progrese. Iar raportul calitate-pret al cladirii ii atrage pe chiriasi. Cei care platesc acum 14-15 euro/mp in alte zone din Bucuresti pot gasi in Pipera chirii de sub 10 euro/mp", a declarat Ivana Bozjak, partner and head of Real Estate Global Finance, adaugand ca in cazul proiectului Global Finance nu poate da o chirie medie, dar ca un chirias care contracteaza cateva mii de mp plateste o suma formata dintr-o singura cifra chirie pe mp lunar. Service charge-ul in cladire se ridica la 3,5 euro pe mp.

De asemenea, reprezentanta Global Finance a mentionat ca toti chiriasi care au avut contracte care expirau anul acesta sau la inceputul anului viitor si-au prelungit contractele in proiectul de birouri Global City, iar nivelul mediu al chiriei pe noile contracte este cu circa 20% mai mici fata de cel anterior, a spus Ivana Bozjak, partner and head of Real Estate Global Finance.

Cele doua cladiri de birouri din proiect, au cumulat o suprafata de 51.000 mp si un grad de ocupare de 50%. Prima cladire este inchiriata in proportie de 90%, in timp ce de-a doua cladire este ocupata doar 10%. Pana la finalul anului, compania se asteapta ca gradul de ocupare sa creasca cu 10%.

"Exista o perceptie negativa fata de Pipera, lipsa metroului ne-a penalizat, insa avem una dintre cele mai bune cladiri ca specificatii, suntem in curs de a obtine acreditarea LEED si speram ca imbunatatirea infrastructurii si shuttle bus-uri vor schimba perceptia gresita fata de zona. Si Floreasca, spre exemplu, unde chiriile sunt supraapreciate, are probleme- nu sunt locuri de parcare pentru vizitatori, iar in ritmul in care se construieste in zona este nevoie de mai multe investitii in infrastructura”, spune Boziak.

Constructia Global City Business Park a demarat in 2007 si finalizare primelor doua cladiri a fost finalizata in 2009, respective 2010. Proiectul are si o componenta rezidentiala, care insa este blocata, iar terenul pe care ar fi urmat sa fie amplasat a doua faza de constructie a fost vandut catre Medicover.

In prezent, in cele doua cladiri lucreaza 2.400 de oameni, in 27 de companii. Printre chiriasi se numara Coca Cola, Total Soft, Euroins, Daewoo, Michelin, Monsanto, sau Euromaster.

In acest moment, Global City Business Park este in proces de obtinere a certificarii LEED de cladire verde. Astfel, procesul de preevaluare a fost finalizat, urmand a fi stabilita procedura de implementare. Certificarea LEED de cladire verde va fi astfel acordata in urmatoarele 12 -18 luni.

In urmatoarea perioada, Global City Business Park va demara o serie de lucrari de reasfaltare a parcarii exterioare din fata complexului, dar si a drumurilor de acces din lateralele cladirilor. De asemenea, sunt in plan lucrari de reamenajare a spatiilor verzi.
Global Finance mai detine doua terenuri in Capitala, unul de 28.000 mp in Floreasca si inca unul de 67.000 mp in zona Scoala Americana.

Ambele proiecte sunt in stand-by.

Global Finance administreaza opt fonduri de investitii, prin intermediul carora a investit in 80 de companii in 11 tari. Compania a intrat pe piata din Romania in anul 1996, unde a investit in mai multe companii din domeniul farmaceutic, tehnologic, al telecomunicatiilor, produselor alimentare, al reciclarii si al asigurarilor.

Inchirierile de birouri din Pipera au inregistrat o crestere mare a volumului anul acesta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri