Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, vrea sa atraga fonduri de pe platforma secundara a Bursei de la Londra, AIM, pentru a investi in principal pe piata romaneasca.
Papalekas, care detine pe piata din Romania, printre altele, fostul centru comercial City Mall si turnurile de birouri Cathedral Plaza si Tower Center, a infiintat in luna februarie a acestui an firma Globalworth Real Estate Investments, pe care intentioneaza sa o listeze pe piata AIM, relateaza Mediafax.

Firma, detinuta integral de omul de afaceri grec, a fost inregistrata in Insula Guernsey, iar din conducerea executiva, alaturi de Papalekas, mai face parte Dimitris Raptis, implicat, de asemenea, in mai multe proiecte imobiliare din Romania, printre care Satul Francez.

Conducerea non-executiva a Globalworth Real Estate Investments este formata din Eli Alroy, fostul sef al dezvoltatorului imobiliar israelian Global Trade Center (GTC) si oamenii de afaceri Geoffrey Richard Miller, David Morris Kanter si John Richard Whittle.

"Politica companiei este de a urmari o strategie de investitii imobiliare cu scopul de a genera profituri atractive prin aprecierea randamentelor si a capitalului ca rezultat a investitiilor intr-un portofoliu diversificat in principal in Romania, dar si in alte tari din Europa Centrala si de Sud-Est", mentioneaza reprezentantii firmei.

Investitiile vor viza proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile. Compania intentioneaza sa utilizeze pentru investitii si fonduri atrase de la banci.

Reprezentantii companiei nu precizeaza ce fonduri intentieaza sa atarga prin listarea pe AIM, estimata pentru 12 iulie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri