Magazinul Cocor nu va mai fi executat silit conform informatiilor din Hotararea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor Cocor din 14 iunie 2013.
In urma hotararii anuntate pe Bursa de Valori Bucuresti s-a aprobat programul de restructurare convenit cu Banca Comerciala Romana prin care s-a stabilit rescadentarea contractului de credit contractat in 2008 pana in iulie, 2015 cu urmatorul grafic de rambursare: 7 rate de capital lunare in perioada iunie-decembrie 2013, 12 rate de capital lunare in perioada ianuarie-decembrie 2014, 7 rate de capital lunare in perioada ianuarie-iulie 2015.
Aceeasi hotarare stabilieste transformarea tipului de credit din credit ipotecar in credit de investitii, anularea dobanzilor penalizatoare pana la data implementarii rescadentarii, diminuarea dobanzii curente aplicabila in prezent de la Euribor la 6 luni + 4.50 p.p/an la Euribor la 6 luni + 4 p.p/an.
“Este o veste foarte buna pentru viitorul magazinului Cocor. Aceasta rescandentare nu poate decat sa ne bucure si sa confirme increderea ca ne-am tinut de cuvant in ceea ce am promis. Timp de doi ani jumatate ne vom concentra toate fortele pe dezvoltarea comerciala a magazinului, atragerea unui mix bun de chiriasi si cresterea renumelui Cocor, ca magazin romanesc cu traditie, adaptat la schimbarile pietei” a declarat domnul Florea Popescu, Presedintele Consiliului de Administratie Cocor S.A.
In prezent Cocor isi continua procesul de incheiere de contracte strategice cu chiriasi care sa repozitioneze magazinul ca un proiect pentru tineri, cu centru de fitness, magazine cu articole sportive si supermarketul Billa la subsol. In ultimele luni, Cocor si-a imbunatatit mixul de chiriasi, deschizand unitati ca Terranova, Fiorangelo, LaLa Band, Subway si Billa. Redeschiderea Galeriei Designerilor Romani este un alt proiect care reuneste nume importante din moda romaneasca, alaturi de branduri tinere de succes.
Investitiile totale in magazinul Cocor si in parcarea supraetajata din spatele acestuia s-au ridicat la circa 25 milioane de euro. In urma investitiilor, suprafata inchiriabila a magazinului a crescut de la 6.000 la 10.000 de metri patrati. Magazinul a fost redeschis in octombrie 2010.
Firma Cocor este detinuta de fondul de investitii Broadhurst Investments (13,32%), SIF Transilvania (10,24%), SIF Muntenia (10%), Daniel Stoica (14,66%), Liviu Ursan (14,83%), Aurel Besliu (peste 7%).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri