Doi investitori sunt interesati sa preia o parte din actiunile dezvoltatorului imobiliar Avrig 35, a anuntat lichidatorul judiciar al averii omului de afaceri american Russell Wasendorf, care executa o pedeapsa cu inchisoarea de 50 de ani pentru o frauda de 215 milioane de dolari, potrivit WSJ, citat de Mediafax.
Wasendorf detine o participatie minoritara la Avrig 35, doua parti exprimandu-si interesul pentru preluarea actiunilor, a declarat Michael Eidelman, lichidatorul judiciar care se ocupa de valorificarea activelor omului de afaceri in vederea desbagubirii clientilor si creditorilor fraudati. (Update-11 iulie) Oficialii Avrig 35 au precizat ca participatia lui Wasendorf este de doar 11% si nu de 30% asa cum a fost mentionat in articol initial.


Avrig 35 se numara printre multitudinea de afaceri finantate de Wasendorf cu fondurile de 215,5 milioane de dolari sustrase de la clientii casei de brokeraj detinuta de acesta, Peregrine Financial Group.

Peregrine s-a prabusit anul trecut, dupa o tentativa de sinucidere a lui Wasendorf, care si-a marturisit faptele.

Wasendorf a pledat vinovat intr-o instanta federala si executa o pedeapsa cu inchisoarea de 50 de ani.

Evaluatorii desemnati de magistrati estimeaza ca clientii si creditorii lui Wasendorf au de recuperat 190 milioane de dolari.

Sediul Peregrine, locuinta lui Wasendorf, restaurantul sau cu specific italienesc, colectia de vinuri si alte proprietati a fost vandute intre timp de Eidelman, care a recuperat astfel 6,5 milioane de dolari.

Eidelman a declarat ca participatia la Avrig 35 este ultimul activ din averea lui Wasendorf care ar mai putea fi valorificat.

"Incercam sa actionam cat mai urgent", a afirmat Eidelman, care analizeaza situatia Avrig 35 de cateva luni, potrivit Wall Street Journal. El a refuzat sa comenteze in ceea ce priveste identitatea investitorilor interesati sau sumele discutate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri