SIF Transilvania a propus Primariei Brasov cedarea Cetatii orasului in schimbul unor terenuri si imobile in valoare de circa 5 milioane de euro, primarul George Scripcaru spunand, luni, ca oferta societatii i se pare "prea ridicata", insa vrea sa gaseasca solutii pentru preluarea cetatii.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat, luni, in sedinta de Consiliu Local, ca SIF Transilvania a facut o oferta municipalitatii in care arata ca este dispusa sa cedeze Cetatea Brasovului in schimbul unor terenuri si imobile a caror valoare sa fie cuprinsa intre 4,9 si 5,2 milioane de euro, transmite corespondentul Mediafax.

"Am primit o adresa de la SIF prin care suntem anuntati ca ei sunt dispusi sa cedeze cetatuia in schimbul unor terenuri si imobile in valoare de 4,9 - 5,2 milioane de euro. Oferta lor mi se pare prea ridicata, insa ne dorim sa rezolvanm cumva aceasta situatie si sa preluam cetatea", a spus Scripcaru.

Primarul a precizat ca va solicita o reevaluare a monumentului in speranta ca pretul propus de SIF Transilvania ar putea scadea.
Primaria Brasov poarta negocieri pentru preluarea Cetatii orasului inca de anul trecut.

Cetatea a intrat in circuitul turistic in 1982, fiind adminsitrata atunci de Oficiul National de Turism (ONT). ONT s-a privatizat dupa 1990 si s-a divizat in SC Postavarul SA si SC Poiana SA, care au preluat unitatile turistice si de cazare din imobilele de patrimoniu din Brasov, printre care si Cetatea Brasovului.

In prezent, Societatea de Investitii Financiare (SIF) Transilvania este actionar principal al Cetatii, iar societatea Aro Palace este cea care o administreaza si foloseste in scop comercial o parte dintre spatiile monumentului istoric.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri