AFI Europe a inceput constructia celei de-a treia cladiri de birouri din complexul AFI Park din Capitala, a carei livrare va avea loc in noiembrie anul viitor, accelarand astfel dezvoltare pe masura ce tot mai multe companii internationale vizeaza Romania pentru relocarea departamentelor IT, potrivit lui David Hay, seful companiei in Romania.
Astfel, AFI tureaza motoarele in zona de office si incepe mai devreme decat planul initial si cea de-a treia cladire din AFI Park, proiect care la finalizare va include 5 cladiri cu o suprafata de 70.000 mp. Pana in prezent AFI a livrat prima cladire, in septembrie anului trecut, cu o suprafata de 12.000 mp inchiriabili, in timp ce a doua cladire va fi livrata in T2 2014, iar cea de-a treia in noiembrie 2014.

Pentru primele doua cladiri din proiect, AFI Europe a demarat deja demersurile pentru obtinerea certificarii LEED Gold.

“Exista o cerere din partea companiilor si vedem un interes mare din partea companiilor straine care vor sa aduca in Romania departamentele de IT”, a spus David Hay, directorul AFI Europe Romania. Potrivit lui Hay, Romania reprezinta prin costurile si pregatirea fortei de munca o destinatie extrem de atractiva pentru multinationale pe zona de IT. De altfel, acest domeniu este si motorul contractelor noi si extinderilor de pe piata de birouri.

Compania a inceput in zona de birouri sa isi pregateasca si proiectul de birouri de pe terenul fostei fabrici Inox, din apropierea Hotelului Marriott, cu o suprafata de peste 17.000 metri patrati. “Vrem sa pregatim proiectul insa momentan ne focusam insa pe finalizarea mallului AFI Palace Ploiesti si pe birourile din AFI Park”, spune Hay.

De altfel, in prezent celelalte doua proiecte de centre comerciale ale companiei, cel din Bucurestii Noi si retail parc-ul din Arad sunt intr-un moment de respiro. In Bucuresti, compania asteapta si aprobarea tranzactiei Auchan-Real pentru a putea vedea ce se va intampla cu contractul de preinchiriere pe care Real il avea in mall, in timp ce in Arad, ca urmare a unei perioade slabe din piata, firma a stopat toate negocierile cu retailerii, acestea urmand sa fie reluate dupa ce proiectul AFI Ploiesti va fi inaugurat.

Compania detine pe Bulevardul Bucurestii Noi un teren de 65.000 metri patrati pe care vrea sa construiasca un centru comercial de 28.000 mp pentru care a obtinut avizele de constructie. Cel mai important chirias al centrului comercial era hypermarketul Real care ar fi urmat sa deschida acolo un magazin de 12.000 mp.

“Momentan ne concentram pe AFI Ploiesti”, a spus Hay, care vede piata de retail ca una in consolidare, cu proiecte care vor fi inchise sic entre comerciale care isi vor schimba utilizarea. De altfel, seful AFI spune ca este interesat sa achizitioneze alte proiecte din piata, atat finalizate, cat si aflata in stadiu de plan.

Sunt acum cerinetele proprietarilor mai aproape de ceea ce isi doresc investitorii? “Purtam discutii, momentan”, spune Hay care adauga ca daca vor incheia o tranzactie vom sti si daca preturile au fost bune sau nu.

Hay a mai spus ca observa un usor dezghet al pietei si pe rezidential, unde vede mai mai multe dezvoltari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri