Retailerii din mallul AFI Palace Cotroceni au inregistrat o crestere de 4,15% a veniturilor in lei in primul semestru al anului, pana la 95,5 mil. euro, potrivit raportului financiar al AFI Properties, compania mama a AFI Europe.
Venitul net al mallului a totalizat 7,1 milioane de euro in al doilea trimestru din 2013, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului precedent. De asemenea, venitul net al centrului comercial in prima jumatate a acestui an s-a ridicat la 14,1 milioane de euro, cu 7,6% mai mare fata de primul semestru din 2012.

Popularitatea AFI Palace Cotroceni a ramas stabila la o medie de 52.000 de vizitatori pe zi, centrul comercial fiind vizitat, in total, de aproximativ 9,5 milioane de persoane in prima jumatate a anului.

AFI Europe Romania isi continua strategia de dezvoltare a unui flux de numerar puternic si, in prezent, se concentreaza pe dezvoltarea a trei proiecte comerciale – centrul comercial AFI Palace Ploiesti si doua cladiri de birouri de clasa A in AFI Park, in apropierea mallului din Cotroceni: AFI Park 2 si AFI Park 3.

AFI Palace Ploiesti se afla, in prezent, in faza finala de constructie, deschiderea sa pentru public fiind programata pentru data de 3 octombrie 2013. In acest moment, centrul comercial este inchiriat in proportie de 90%, insa se estimeaza o rata de ocupare de 100% la deschidere.

Pe segmentul de birouri, AFI Europe Romania a finalizat in anul 2012 AFI Park 1, prima cladire de birouri de clasa A din cadrul AFI Park din Cotroceni, si a inchiriat cu succes 97% din spatii catre companii internationale de top precum Endava, Microchip, Sparkware si Cameron.

Compania a inceput constructia cladirilor AFI Park 2 si AFI Park 3, fiecare avand o suprafata inchiriabila de 12.200 metri patrati. AFI Park 2 va fi finalizat in primul trimestru al anului viitor, iar AFI Park 3, in octombrie 2014.

AFI Properties, compania mama a AFI Europe, a inregistrat o crestere a venitului de 32%, pana la 51 milioane de euro, in primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada din 2012. De asemenea, venitul net al companiei a ajuns la 32,3 milioane de euro in primele sase luni ale anului, in crestere cu 47% fata de prima jumatate a anului precedent.

Romania reprezinta cea mai importanta piata pe care AFI Properties isi concentreaza in prezent activitatile de dezvoltare, prin intermediul subsidiarei sale AFI Europe, pe care o detine integral. In afara de Romania, AFI Europe desfasoara activitati in alte sapte tari din Europa Centrala si de Est (ECE) si in Europa de Sud-Est (ESE), printre acestea numarandu-se Cehia, Serbia, Germania si Polonia.

Suprafata totala a activelor AFI Properties a ajuns la 492.000 metri patrati.

Capitalul propriu al companiei totalizeaza 524,6 milioane de euro, in timp ce rezervele in numerar au crescut la 53 milioane de euro la 30 iunie 2013.

AFI Properties, membru al AFI Group, este activ pe piata imobiliara din anul 1971. AFI Properties este listata la Bursa de Valori din Tel-Aviv din 2004. Compania este activa in Europa din 1997, desfasurandu-si activitatea, in special pe pietele din Europa Centrala si Europa de Sud-Est, prin subsidiara sa AFI Europe.

AFI Europe dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia. Printre cele mai de succes proiecte ale AFI Europe se numara: AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si cel mai de succes mall din Romania, mallul AFI Palace Pardubice si Classic 7 Business Park, din Republica Ceha, Airport City Belgrad, unul din cele mai premiate si cel mai mare parc de birouri clasa A din Belgrad, Serbia, Business Park Varna, cel mai mare parc de birouri de clasa A din Bulgaria.

AFI Europe este prezent in Romania din anul 2005. Compania a dezvoltat si administreaza AFI Palace Cotroceni, unul din cele mai cunoscute si de succes malluri din Romania si printre cele mai mari cinci malluri din ECE si Europa de Sud-Est, precum si cladirea de birouri AFI Park 1, cu un grad de ocupare de 97%, chiriasii fiind in special companii din zona IT. Pe langa AFI Palace Cotroceni si AFI Park 1, in 2013 AFI Europe va inaugura AFI Palace Ploiesti, un central comercial de 30.000 GLA (suprafata bruta de inchiriere), si va continua dezvoltarea altor doua proiecte de retail, AFI Palace Arad si AFI Palace B.Noi, precum si a doua noi cladiri de birouri, in apropiere de Cotroceni, AFI Park 2 si AFI Park 3.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri