Spaniolii de la Ibiza Golf Light vor finaliza in primul trimestru al anului viitor un proiect de birouri, finantat din fonduri UE, dedicat IMM-urilor, o investitie totala de peste 19 mil.lei, a anuntat Esop, compania imobiliara care reprezinta exclusiv proiectul.
Compania Ibiza Golf Light a inceput in urma cu un an proiectul de birouri din Capitala, a carui investitie totala se ridica la peste 19 mil. lei din care peste 6 milioane lei sunt bani europeni.

Remus BC este un centru pentru sprijinirea afacerilor pentru companii medii si mici, situat central, in zona Calea Calarasilor . Printre facilitatile oferite IMM-urilor in Remus BC, cofinantat cu bani europeni, se numara o sala de conferinte si o sala de intalniri complet mobilate si echipate, centre de copiere- printare, retea de date-voce si cate doua bucatarii pe fiecare etaj.

Investitorii spanioli au mai dezvoltat prin alte SRL-uri si proiecte rezidentiale pe plan local, printre care Ibiza Sol, cartier aflat in prezent in reorganizare.

Remus BC este un proiect S+P+5E, central si are o suprafata totala inchiriabila de 2.028 mp, cu module de spatii care pornesc de la 84 mp.

Spatiile de birouri se predau partitionate, cu reteaua date-voce executata. Cladirea dispune de climatizare, generator pentru sistemele vitale, lift, paza 24 ore, 20 locuri de parcare. Ca facilitati pentru clientii tip IMM, centrul dispune de sala de conferinte si o sala de intalniri complet mobilate si echipate, centre de copiere- printare si cate doua bucatarii pe fiecare etaj, retea de date-voce.

La parter exista doua spatii (de 143 mp, respectiv de 60 mp) care pot avea destinatie comerciala.

Acesta este al treilea proiect de birouri cu facilitati pentru IMM-uri pe care Esop Consulting l-a adaugat portofoliului de reprezentari exclusiv in acest an.

“Pentru primul proiect in care am fost implicati, CSDA Siriului, am realizat inchirierea intregii suprafete destinate IMM-urilor in primele 3 luni de la incredintarea mandatului de exclusivitate. Suntem increzatori si in celelalte proiecte si in faptul ca ele sunt o solutie avantajoasa pentru companiile de tip IMM, ce merita fructificata de acest tip de companii“, spune Alexandru Petrescu, managerul Esop.

Cladirea Remus Business Center va fi disponibila din primul trimestru din 2014, fiind estimat ca la sfarsitul lunii septembrie-inceputul lunii octombrie 2013 sa se termine lucrarile la fatada si sa se treaca la finisajele interioare.

In mai putin de un an de cand au fost lansate astfel de proiecte pe piata, Esop Consulting a mai obtinut doua exclusivitati privind inchirierea spatiilor pentru IMM, in centre de afaceri dezvoltate cu bani europeni.

Prima exclusivitate a fost spatiul pentru IMM de 1.250 mp din cladirea CSDA Siriului, pe care Esop Consulting l-a completat in doar trei luni, aducand patru companii tip IMM.

West Gate a fost cel de-al doilea centru pentru IMM-uri preluat in exclusivitate de Esop, aici fiind disponibili 5.000 mp de spatii cu facilitati pentru intreprinderi mici si mijlocii.

Spatiile destinate IMM-urilor din West Gate se pot inchiria imediat, clientii putandu-se muta de a doua zi dupa semnarea contractului de inchiriere. Ca facilitati, IMM-urile primesc aici servicii de receptie, centrul de copiere, servicii de banking (bancomat), retea broadband, IP voce si date, servicii IT (de ex. retelistica, mentenanta), acces la sala training/prezentare produs, sala meeting si organizare evenimente de networking, centru de traduceri, birou de consultanta fiscala ss birou de consultanta juridica.

Centrul de afaceri din cadrul West Gate ofera firmelor mici si mijlocii, aflate la inceput de drum sau in plina dezvoltare, posibilitatea de a fi alaturi de mari companii, din randul multinationalelor, printre care Citibank, Ericsson, Siemens, Accenture, BRD, Alpha Bank, PPD Romania si multe alte nume sonore.

Remus BC este astfel cel de-al treilea contract de exclusivitate pentru spatii de birouri cu facilitati tip IMM, obtinut de ESOP Consulting.

Printre primele firme ce au ales sa inchirieze sediul in centrele finantate din fonduri europene, prin intermediul ESOP Consulting l CORFAC International, se numara companiile 360 Insights, Trend Consult, Obero Solutions, Entreprise Business Systems, Deo Volente, Interallis Chemicals si Centrul de Soft.

In Bucuresti, in perioada 2011-2012 au fost avizate initial sapte proiecte care ofera spatii destinate IMM-urilor, cu suprafete incepand de la aproximativ 1.800 mp pana la 15.000 mp, conform studiului de piata realizat de Esop Consulting, lider pe piata inchirierii de spatii de birouri pentru companiile medii.

Dintre acestea doar cinci au ramas in implementare, finantarea unuia dintre proiecte fiind reziliata si un proiect fiind in stand-by. In acest an se finalizeaza primele trei centre de suport pentru afaceri de acest tip, primele contracte de inchiriere pentru IMM-uri fiind semnate din faza de off plan, inca de la sfarsitul anului 2012

Cladirile de birouri cu facilitati pentru IMM-uri sunt cofinantate de Uniunea Europeana, prin programul Axa prioritara 4 “Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local”, derulat de catre Ministerul Dezvoltarii Locale si Turismului.

Principala conditie impusa dezvoltatorilor pentru a primii granturile de cofinantare este ca o anumita cota din spatiile de birouri rezultate sa fie tranformate in centre de sprijinire si dezvoltare a afacerilor, respectiv sa fie inchiriate numai pentru companiile mici si mijlocii, inclusiv catre start-up-uri. Obiectivul pe termen lung al acestui program este crearea structurilor de sprijinire a afacerilor in scopul atragerii investitiilor si dezvoltarii economice durabile si reducerea ratei somajului.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri